MUNNBIND: Greske barn fikk begynne skoleåret mandag denne uken. Ettersom smittespredningen i landet er på vei opp, har regjering bestemt at alle barn skal få utdelt gratis munnbind. Foto: Thanassis Stavrakis / Pool
MUNNBIND: Greske barn fikk begynne skoleåret mandag denne uken. Ettersom smittespredningen i landet er på vei opp, har regjering bestemt at alle barn skal få utdelt gratis munnbind. Foto: Thanassis Stavrakis / Pool

Greske myndigheter tabbet seg ut – latterliggjøres på sosiale medier

Greske barn fikk utdelt hvert sitt munnbind på skolen. Det var bare ett problem.

Greske myndigheter har besluttet at alle skolebarn skal få utdelt gratis munnbind. Bestillingen ble skrevet og sendt, og kort tid etter begynte utleveringen til landets skoler.

Nå flommer sosiale medier over av bilder av voksne og barn med munnbindene. De dekker nemlig ikke bare munnen, men så og si hele ansiktet.

Både munnbindene og regjeringens dyre tabbe latterliggjøres på sosiale medier. Noen brukere foreslår at munnbindene kan beskytte en hel familie, mens andre sier at de kan brukes som seil eller hengekøyer, skriver svenske Dagens Nyheter.

– Større enn ønskelig

Greske helsemyndigheter bestilte munnbindene fra et privat selskap.

1,5 millioner munnbind av en bestillingen på 6,2 millioner totalt, ble utdelt til barna på mandag. Av disse var cirka en tredjedel altfor store i størrelsen.

Myndighetene skriver i en pressemelding at formuleringene som var på bestillingsskjemaet var utydelige, «noe som resulterte i at et antall av de utdelte maskene var større en ønskelig», ifølge DN.

Akkurat hvorfor bestillingen ble så feil, er foreløpig ikke avdekket.

En teori er at en stavefeil i kontrakten har skylden, ifølge Euractive. En annen hevder at dimensjonene som ble bestilt reflekterte råmaterialet som skulle brukes til å lage munnbindene.

Skylder på hverandre

Opposisjonspartiet Kinal mener regjeringen til enhver pris skulle åpne skolene, og at det er årsaken til at bestillingen av munnbindene gikk for raskt.

– Gigamunnbind for barn er en fiasko uten like. Det er helt utrolig at de ansvarlige fortsatt får bli sittende, sier partiet i en uttalelse, ifølge Greek Reporter.

Regjeringen på sin side mener ansvaret er kollektivt, mens en minister skylder på at oposisjonspartiet Syriza over tid har krevd at regjeringen skal dele ut gratis munnbind.

Uavhengig av hvem som har skylden, fortsetter munnbindene å bli latterliggjort på nettet.

– Foreldre: Pass på at dere henter rett barn, skriver en Twitter-bruker.

Relatert