PÅ VEI TIL TYSKLAND: Alt tyder på at Alexander Sørloth blir Leipzig-spiller. Det er bare et tidsspørsmål før alt er klart, etter det TV 2 erfarer.
PÅ VEI TIL TYSKLAND: Alt tyder på at Alexander Sørloth blir Leipzig-spiller. Det er bare et tidsspørsmål før alt er klart, etter det TV 2 erfarer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Leipzig-sjefen om Sørloth: – Han er en av to-tre kandidater vi ser på

Hevder Sørloth fortsatt bare er et av flere spissalternativer.

Offentliggjøringen av Alexander Sørloths overgang til RB Leipzig lar vente på seg.

I dag stilte Leipzig-trener Julian Nagelsmann til pressekonferanse i forkant av søndagens Bundesliga-premiere mot Mainz, og da TV 2s journalist nevnte at han var fra Norge, utbrøt pressesjefen til Leipzig noe som fikk fram smilet til Leipzigs suksesstrener:

– Hvorfor er du her?

Han skjønte naturligvis at det handlet om Alexander Sørloth. Og på spørsmål om han vet hvor Sørloth er, og når vi kan forvente oss å se Sørloth i Leipzig-trøye, svarte han:

– Jeg er ikke hans far, så det må du nesten spørre han selv om. Jeg vet ikke hvor han er. Men jeg har sagt at han er en interessant spiller, sier Nagelsmann.

Han er imidlertid klar på at det ikke er signert noen avtale enda. I det hele tatt var Nagelsmann svært forsiktig med tanke på Sørloth-temaet.

– Han er en av to-tre kandidater vi ser på. Vi har ingen kontrakt med han enda, og vi har ikke trykket noen drakt med hans på, sier han.

Nagelsmann ledet RB Leipzig til en sterk 3.-plass i Bundesliga i fjor.

Blir tidenes dyreste nordmann

TV 2 har tidligere omtalt at Alexander Sørloths personlige avtale med Leipzig var så godt som i boks før han onsdag satte seg på flyet mot Tyskland.

I utgangspunktet hadde klubbene håpet å kunne offentliggjøre en avtale allerede nå, men slik TV 2 forstår det har små komplikasjoner mellom klubbene gjort at prosessen har blitt utsatt. Det kan være grunnen til at Nagelsmann på dagens pressekonferanse ikke virket å ta noe for gitt. Ifølge lokale journalister er det dessuten helt vanlig at Nagelsmann ikke forskutterer noe.

Slik TV 2 forstår det er imidlertid partene innstilt, og trygg på, at alt vil gå i boks.

Når det skjer, blir Alexander Sørloth tidenes dyreste norske fotballspiller.

Sander Berge har hatt den tittelen siden han ble solgt til Sheffield United for 24 millioner euro i fjor sommer.

Nå selges Alexander Sørloth for over 300 millioner norske kroner. Det røpet Trabzonspor-president Ahmet Agaoglu tidligere denne uka.

– Vi vil selge Sørloth for et beløp rundt 30 millioner euro. Det vil da være 15 millioner euro til hver av oss og Crystal Palace, sier Agaoglu i et intervju med avisen Fanatik.

Selv om Alexander Sørloth har spilt for Trabzonspor det siste året, har han vært leid ut fra Crystal Palace. Den låneavtalen skulle egentlig gjelde ytterligere ett år, men nå er altså partene i ferd med å bli enige om en overgangsavtale som vil gagne begge klubbene økonomisk.