Pasta med sjømat

Her er oppskriften på to typer pasta. Pasta med vongole (hjerteskjell eller blåskjell kan også brukes) og en pasta med kremet krabbe.

To smakfulle pastaretter med sjømat. Oppskriftene er til 4 personer.

Buon appetito!

Pasta vongole (pasta med skjell)

Dette trenger du:

  • Spagetti til 4 personer (les på pakken)
  • 1 kg vongole, hjerteskjell eller blåskjell
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket
  • Olivenolje (3 ss)
  • 2 dl tørr hvitvin eller syrlig eplemost eller lyst øl
  • 3-4 tomater, finkuttet/små terninger
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • Eventuelt 1-2 ts finhakket rød chili
  • Olivenolje
  • Salt, pepper
  • Bladpersille

Slik gjør du:

Skyll skjellene i kaldt vann. Kast skjell som er knust eller ikke lukker seg når du kakker på dem. Surr finhakket løk og hvitløk i 3 ss olivenolje, uten at de tar farge, tilsett skjellene. Rist på kjelen og la skjellene surre litt i løken og oljen. Tilsett vin og legg på lokk. Rist på kasserollen innimellom og damp til skjellene har åpnet seg (5-8 minutter). Kast skjell som ikke har åpnet seg. Plukk ut innmaten ut av mesteparten av skjellene, men spar noen skjell med innmat til pynt. Sil kokekraften fra skjellene og ta vare på den.

Kok spagetti ette anvisning på pakken. Mens spagetti kokes, surr hakkede tomater, hvitløk og chili i olje i en panne med høye kanter/vid gryte, 3-4 minutter. Tilsett kraften fra skjellene, kok opp og la trekke til spagetti er ferdig kokt. Tilsett 3-4 dl av kokevannet fra spagetti i tomatsausen. Smak til med salt og pepper. Tilsett grovhakket bladpersille og de plukkede skjellene rett før servering. Vend lett om og anrett i dype tallerkener. Legg noen hele skjell over ved servering.

Pasta med kremet krabberøre

Dette trenger du:

  • Valgfri pasta, kokes etter anvisning på pakken
  • 2 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • ½-1 rød chili
  • 1-2 ss smør eller olje til steking
  • 1 dl tørr hvitvin, syrlig eplemost eller lyst øl
  • 2 ½ dl fløte
  • Eventuelt ½-1 dl finrevet fast hvitost (type parmesan) blandes inn i røren
  • 300-400 g ferdig renset krabbekjøtt
  • Salt, pepper
  • Litt sitron
  • Finsnittet gressløk

Slik gjør du:

Begynn med å koke pasta. Surr sjalottløk, hvitløk og chili i smør eller olje ved middels varme. Tilsett vin og kok inn før fløten tilsettes. Kok opp til en fyldig saus. Trekk kasserollen vekk fra platen, rør eventuelt inn finrevet ost før krabbekjøttet tilsettes. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt saft fra sitron.