NOMINERT TIL PULITZER: Selv om Wilson Groom er mest kjent for å ha skapt Forrest Gump, skrev han en rekke andre bøker. I 1984 var han blant finalistene til å vinne Pulitzer-pris for boka Conversations with the Enemy, som omhandlet en soldat i Vietnamkrigen.
NOMINERT TIL PULITZER: Selv om Wilson Groom er mest kjent for å ha skapt Forrest Gump, skrev han en rekke andre bøker. I 1984 var han blant finalistene til å vinne Pulitzer-pris for boka Conversations with the Enemy, som omhandlet en soldat i Vietnamkrigen. Foto: Andrew Wardlow

«Forrest Gump»-forfatter Winston Groom er død

Den amerikanske forfatteren ble 77 år gammel.

Den amerikanske forfatteren Winston Groom er død, melder CNN. Han ble 77 år gammel.

– Det er en ekstremt trist beskjed å motta. Han er et ikon her, sier Karin Wilson, ordfører i byen Fairhope i den amerikanske byen Alabama til nyhetskanalen.

Ifølge Wilson døde forfatteren, som deriblant skrev boka «Forrest Gump», onsdag kveld. Den boka, som var hans mestselgende, ble filmatisert i 1994, med Tom Hanks i hovedrollen. Filmen vant seks Oscar-priser. Groom skrev en oppfølger til boka i 1995, skriver CNN.

– Selv om han vil bli husket for å skape Forrest Gump, så var Winston Groom en flink journalist og kjent forfatter innen amerikansk historie, skriver Alabama-guvernør Kay Ivey på Twitter.

Groom skrev flere bøker om den amerikanske borgerkrigen, jobbet en periode i avisa Washington Star og var også soldat i Vitetnam-krigen, skriver AL.com.

Relatert