Bodø/Glimt videre – møter Milan

Zalgiris Vilnius ga Bodø/Glimt kamp til døra, men Glimt vant 3-1 og tok seg videre til tredje runde i europaligakvalifiseringen. Der venter Milan.

Den italienske storklubben med superstjernen Zlatan Ibrahimovic vant sin kamp torsdag mot irske Shamrock Rovers 2-0 og sikret seg et møte med Norges beste lag på San Siro neste torsdag. Zlatan Ibrahimovic og Hakan Calhanoglu scoret målene.

Glimt gjorde sin del av jobben med å vinne 3-1 over sin litauiske motstander tidligere på kvelden.

Kaptein Patrick Berg var ikke fornøyd med starten av kampen og vil evaluere det i etterkant, sa han til AN etterpå. Han maner til skjerpings i kampene fremover og kalte det årsverste. Nå ser han fremover mot neste kamp.

– Det blir overraskende om det blir en tur til Irland, men vi er klare til å møte hvem som helst nå,sa han til Avisa Nordland.

Tok ledelsen

Hjemme på Aspmyra var det Glimt som tok ledelsen etter 20 minutter. Sondre Brunstad Fet kastet seg inn i en duell med Zalgiris-målvakt Martin Berkovec, før målvakten glapp ballen.

Philip Zinckernagel kunne bare trille ballen i mål, til store protester fra gjestene. Likevel – dommeren valgte å dømme mål.

Gjestene utlignet ved Liviu Antal etter 26 minutter, før Victor Boniface skled inn 2-1 like etter, fra et hjørnespark. Det var også stillingen til pause.

Glimt slet med å skape det helt store gjennom hele oppgjøret. Gjestene var uhyre nære 2-2 etter 75 minutter da Hugo Vidémont kom alene med Nikita Khajkin, men målvakten gjorde seg stor og reddet mesterlig.

Og da skjedde det som «måtte» skje. Minutter senere headet Patrick Berg inn 3-1 og punkterte kampen for Glimt. Det ble også resultatet.

(©NTB/TV 2 Sporten)

Relatert