HJELPER: Johnny Islas jobber egentlig som brannmann i delstaten Nevada, men hjelper i disse dager til med å slukke brannene i Oregon.
HJELPER: Johnny Islas jobber egentlig som brannmann i delstaten Nevada, men hjelper i disse dager til med å slukke brannene i Oregon. Foto: REUTERS/Adrees Latif TPX

Nødetatene slår alarm: – Sliter virkelig

Det jobbes på spreng for å slukke brannene på USAs vestkyst, men ressursene strekker ikke til, opplyser nødetatene.

Nødetatene i de tre brannrammede statene på USAs vestkyst sier de ikke har nok ressurser til å slukke de voldsomme skogbrannene.

– Bøtta er tom, sier George Geissler i skogtjenesten i delstaten Washington, skriver nyhetsbyrået AP.

Brannene har ødelagt tusenvis av hjem på USAs vestkyst den siste tiden. Enkelte områder er fullstendig slukt av flammene, og det som bare for noen dager siden var bebygde strøk er nå bare aske og ruiner.

– Søsterbyråene våre i California og Oregon strever virkelig, sier Geissler.

– Det verste jeg har sett

Brannsjef i Californias brannvesen, Justin Silvera, sier han har mistet oversikten over hvor mange branner han har jobbet på i år.

– Jeg har har jobbet med dette i 23 år, og dette er helt klart det verste jeg har sett, sier Silvera.

Han opplyser at han selv og mannskapet noen ganger vært på vakt 64 timer i strekk, kun avbrutt av sovepauser på 20 minutter.

– Under disse forholdene med tørken og vinden tar det bare helt av. Vi klarer ikke få kontroll over en brann før en annen bryter ut, sier Slivera.

I følge USA Today var det onsdag registrert 36 dødsfall i delstatene Oregon, Washington og California som følge av brannene. Flere personer er fortsatt savnet, og dødstallet forventes å stige de neste dagene.

Verste luftkvalitet i verden

Ifølge Oregon Live er luftkvaliteten i delstaten nå blant den verste i verden.

– Alle fasilitetene våre har røyk inne i bygningene, sier talsperson for Legacy Health, Brian Terrett.

Den 13. september ble det satt ny rekord i Portland med 477 på luftkvalitetsindeksen. Den måles vanligvis fra 0 til 500. Alt over 300 regnes som svært farlig.

Relatert