Straffedrama da Molde tok seg til Europa – nærmer seg Champions League

Molde vant på straffer mot Qarabag og er ett steg unna Champions League.

Qarabag - Molde 0-0 (0-0) 5-6 etter straffer.

Se høydepunktene fra kampen i Sportsnyhetene i vinduet øverst!

Molde kom seg igjennom dramaet i tredje kvalifiseringsrunde til Champions League på Kypros, og vant på straffer mot aserbajdsjanske Qarabag.

Det betyr at Molde er sikret gruppespill i Europaligaen og sikret over 100 millioner kroner. De tjener på å kvalifisere seg, TV-inntekter og eventuelle bonuser. De er også videre til playoffkampen i Champions League. Der møter de Ferencvaros og norske Tokmac Nguen, som slo Dinamo Zagreb tidligere onsdag. Kampene mot Ferencvaros går 22. eller 23. september og 29. eller 30. september.

Nguen scoret målet som senket Celtic i andre kvalifiseringsrunde. På de siste fem kampene for Ferencvaros har han syv mål.

Sist gang Molde var i Champions League var i 1999/2000-sesongen. Nå er de altså ett steg i fra å være tilbake for første gang på 20 år.

– Det å vinne på bortebane i en så viktig kamp er meget imponerende. For Molde sin del betyr denne seieren enormt, og nå har de jo faktisk en fin mulighet til å kvalifisere seg inn i Champions League. Blir det ikke CL, blir det Europa League. det vil også være en veldig fin utfordring for Molde, sier TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen.

– Kommer de seg inn i CL får de det naturligvis knalltøft i gruppespillet, men det vil jo også gi de enormt med penger inn på konto, legger han til.

– Har Molde en sjanse mot Ferencvaros?

– Ja, det tror jeg. Nå kjenner jeg ikke veldig godt til Ferencvaros, annet enn at Tokmac herjer der nede, men det er et lag Molde har gode muligheter til å slå. I slike playoff-kamper kan man få langt verre lag enn Ferencvaros, så nå har Molde en kjempefin mulighet til å kvalifisere seg inn i CL!

Straffedrama

Molde fikk en gylden mulighet til å avgjøre kampen da de fikk straffe i første ekstraomgang, men Etzaz Hussains skudd gikk rett på keeper før han blåste returen over mål.

Det kom ingen scoringer på 120 minutter. Dermed måtte det straffekonkurranse til for å avgjøre kampen. Hussain ble tatt av banen like før.

Ohi Omoijuanfo, Fredrik Aursnes, Eirik Hestad, Tobias Christensen og Martin Ellingsen satte Moldes fem første straffer. Men Qarabag var ikke dårligere, og det stod 5-5 i straffer.

Kristoffer Haugen satte Moldes sjette og Andreas Linde reddet på Qarabaqs neste.

Sjansefattig kamp

Qarabag var det førende laget de første 45 minuttene i noe som var en svak omgang av Molde. Men de aserbajdsjanske mesterne skapte ikke mange målsjanser, men var svært nære ved å ta ledelsen like før pause ved Abdellah Zoubir. Heldigvis for Molde klarte ikke Qarabag-angriperen å sette verken skuddet fra fem meter, eller returen fra Andreas Linde.

Molde hevet seg etter hvilen og holdt et høyere press enn i førsteomgang. Likevel ble det en relativt tam andreomgang, der begge lag ikke klarte å produsere det helt store, selv om Qarabag var nærmest scoring også i andreomgang.