KUTT: SAS må kutte i budsjettene sine som følge av koronakrisen. SAS sier at det ikke er noen ytterligere dialog mellom partene etter at pilotforeningene valgte å avslå flyselskapets siste forslag til løsning.
KUTT: SAS må kutte i budsjettene sine som følge av koronakrisen. SAS sier at det ikke er noen ytterligere dialog mellom partene etter at pilotforeningene valgte å avslå flyselskapets siste forslag til løsning. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanipx

Flere hundre mister jobben i SAS

SAS og fagforeningene klarer ikke å bli enige om en løsning. Alle piloter som har blitt ansatt de siste 19 årene, må slutte i jobben, melder Dagens Næringsliv.

Det kriserammede flyselskapet har siden august hatt diskusjoner med fire pilotforeninger i tre land om både varige og midlertidige budsjettkutt, og en del av tilbudet var at flere skulle få beholde jobben, skriver avisen.

Dersom pilotene sa ja til en liste med varige kutt og gikk med på å jobbe deltid i en periode under koronakrisen, ville SAS nøye seg med halvparten av de planlagte 560 oppsigelsene, altså mellom 250 og 300 kunne beholde jobben.

Men SAS sier onsdag at det ble det ikke noe av.

– Det er ikke noen ytterligere dialog mellom partene etter at pilotforeningene valgte å ikke akseptere SAS’ siste forslag til løsning, skriver informasjonssjef John Eckhoff i en epost til avisen.

Eckhoff skriver i en epost til TV 2 at opplysningene i DN er riktige, men han ønsker ikke å kommere saken ytterligere av hensynet til samarbeidet med foreningene.

– SAS fokus nå er å levere på forretnings- og rekapitaliseringsplanene og de forpliktelsene vi har overfor styre og långivere, i samarbeid med relevante parter, skriver han.

Leder Christian Laulund for SAS-pilotene i Norsk Flygerforbund skriver i en epost til TV 2 at det er flere veier til mål.

– SPG har samme mål som SAS om å bevare arbeidsplasser og redde selskapet. Det er flere veier til mål, og dette diskuterer vi direkte med SAS. For øvrig vil jeg ikke kommentere prosessen ytterligere, skriver han.

Relatert