Dejan Kulusevski blir spådd en stor fremtid i Juventus.
Dejan Kulusevski blir spådd en stor fremtid i Juventus. Foto: Massimo Pinca

Tror stortalentet kan forme superduo med Ronaldo: – Det kan bli dynamitt

Han har høstet lovord fra Ronaldo og ønsker å bli som sitt forbilde i Premier League. Før Kulusevskis første Juventus-kamp er presset allerede stort.

Se Juventus' første kamp for sesongen når de tar imot Morten Thorbys Sampdoria søndag fra kl. 20.40 på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo.

Dejan Kulusevski imponerte stort i Serie A forrige sesong.

Med ti scoringer og ni målgivende pasninger for Parma ble den unge svensken raskt attraktiv for de største klubbene i Europa.

Juventus vant kampen om signaturen i januar, og etter å ha fullført sesongen i Parma, er 20-åringen fra Stockholm klar for sin første sesong for den gamle dame.

– Jeg tror vi kan forvente ganske mye. Det blir spesielt høye forventninger siden de ikke har hatt sjansen til å signere så mange spillere. Han kommer til å spille mye fra starten av. Juventus har manglet en del av det han besitter. Kreativitet på midten. Han kan i tillegg fungere på kanten, som hengende spiss og som indreløper. Jeg tenker at han ligner mye på det vi ser med Martin Ødegaard i Madrid. Hadde en oppsiktsvekkende god sesong i fjor, men det er ingen garanti for at han slår til, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

En som har stor tro på Kulusevski, er ingen hvem som helst, men lagkamerat og verdensstjerne Cristiano Ronaldo.

– Han har et stort potensial og er et kjempetalent. Jeg ser frem til å spille sammen med ham og lage mange mål, sa Ronaldo til TV4, gjengitt av Aftonbladet, etter Nations League-kampen mellom Portugal og Sverige i starten av september.

Det kan virke som 35-åringen fra Madeira og 20-åringen fra Stockholm allerede har funnet tonen. I treningskampen mot Novara vartet de opp med et lekkert veggspill før portugiseren hamret inn 1-0.

– Han er en verdensklassespiller alle ønsker å spille med. Jeg er heldig som får være hans lagkamerat og lære av ham. Han er snill og elsker å hjelpe andre. Jeg er veldig takknemlig, sa Kulusevski på forrige landslagssamling.

TV 2s fotballekspert tror det er et forhold begge vil tjene godt på.

– Det samarbeidet kan bli dynamitt. For en kar, som er født et par år før Ronaldo slo gjennom, er det åpenbart enormt å spille med ham. Kulusevski kommer til å se etter ham og lære mye. Jeg tror det er en bra match. Han kan mate Ronaldo, og da blir portugiseren mer glad i Kulusevski. Ronaldo må på en måte få godteriet, og da kommer lovordene. Jeg ser på Kulusevski som en ydmyk og lojal fyr som ikke kommer til å gjøre sin egen greie. Han lever fint med å være en av Ronaldos «undersåtter», mener Stamsø-Møller.

Kulusevski i duell med Bruno Fernandes under Nations League-kampen mellom Sverige og Portugal.
Kulusevski i duell med Bruno Fernandes under Nations League-kampen mellom Sverige og Portugal. Foto: Jonathan Nackstrand

Men svenskens store forbilde er ikke Cristiano Ronaldo. Det er mannen som spillerne kåret til den beste spilleren i Premier League forrige sesong.

Kevin De Bruyne.

– Han er én av de fem beste spillerne i verden. Jeg ser mye på ham. Han er en fenomenal spiller, og jeg ønsker å bli som ham. En av mine vaner er å se mye fotball. Jeg lærer mye av se på kollegene mine, sier Kulusevski til Sky Italia.

Simen Stamsø-Møller ser noen likhetstrekk mellom den ferske Juventus-spilleren og Manchester City-stjernen.

– Hvis han blir 80 prosent De Bruyne skal han være utrolig fornøyd. Det som kan minne litt om De Bruyne, er at han er en poengspiller. En som rader opp like mange mål og målgivende. Han har pasning- og skuddfoten, men det vanskelig å si hvordan utviklingen går videre. Han er jo omtrent på samme sted som De Bruyne var på den alderen. Så det kan jo love bra, sier han.

En faktor opp i Kulusevskis Juventus-eventyr er klubblegenden Andrea Pirlo. Mannen som erstattet Maurizio Sarri som ny Juventus-trener.

– Det er nesten umulig å si hvordan det vil bli. Det er det største sjokket i internasjonal fotball siden Messi ble i Barcelona. Det er tøft satset fra vanligvis så kalkulerte og fornuftige Juventus. Om han ikke lykkes vil de jo bli latterliggjort. Det er enten genialt eller idiotisk. Sarri ble feil, og de trengte noe nytt. De leter litt etter den neste store manageren, men om det er Pirlo, er vanskelig å si, sier TV 2s fotballekspert Simen Stamsø-Møller.

Første mulighet til å se Kulusevski under Pirlo er i første ligarunde mot Sampdoria. Der Morten Thorsby og Kristoffer Askildsen er i troppen.

Se Kulusevskis mulige Juventus-debut mot Sampdoria søndag fra kl. 20.40 på TV 2 Sport Premium 2 og TV 2 Sumo.

Relatert