TIL BUNDESLIGA: Karina Sævik, her fra en trening i Bergen før privatlandskampen mot England i februar, har signert for Wolfsburg.
TIL BUNDESLIGA: Karina Sævik, her fra en trening i Bergen før privatlandskampen mot England i februar, har signert for Wolfsburg. Foto: Paul Sigve Amundsen

Sævik fra PSG til Wolfsburg

Ett år etter at hun signerte for den franske storklubben skifter Karina Sævik (24) beite.

Wolfsburg opplyser på sine hjemmesider at de har signert den norske landslagsspilleren Karina Sævik (24).

– Jeg gleder meg veldig til å spille i en av verdens beste kvinnefotballklubber og få muligheten til å utvikle meg i et personlig i et profesjonelt miljø, sier Sævik i en pressemelding.

– En litt bedre match

Hun kommer fra den franske fotballstormakten Paris Saint-Germain, som hun signerte for i fjor sommer etter å ha imponert i sitt første VM i Frankrike med flagget på brystet.

I Wolfsburg blir Sævik lagvenninne med Ingrid Syrstad Engen. Bundesliga-klubben har vunnet ligaen de siste fire sesongene og tapte nylig Champions League-finalen mot Lyon. Sævik har signert en kontrakt som strekker seg frem til 30. juni 2022.

I PSG ble det 17 kamper og tre scoringer for Sævik.

– Jeg fikk ikke spille så mye som jeg ønsket i PSG, og Wolfsburg var interessert. Så da tenkte jeg «hvorfor ikke?». Det er en god klubb som kanskje kan passe meg litt bedre enn den franske kulturen og sånn det er der. Jeg satser på det, og håper det blir en litt bedre match, sier Sævik til TV 2.

– Ikke som jeg håpet

Angrepsesset forteller at Syrstad Engen er spurt om råd før overgangen. Selv har Syrstad Engen tidligere fortalt om en tøff start på Wolfsburg-karrieren.

– Jeg har ikke tenkt så mye på akkurat det. Nå kommer jeg heldigvis til seriestart, så da slipper jeg pre-season dette året. Det blir nok tungt, men jeg er vel forberedt på at det kommer til å bli sånn. Så får vi se, sier Sævik, som oppsummerer året i PSG som tungt.

– Det har ikke gått akkurat sånn som jeg håpet. Jeg håpet jeg skulle få spille mer og få flere sjanser, men det ble som det ble. Det har vært en god erfaring å få oppleve det og.

Syrstad Engen: – Gledelig

Landslagsvenninne Syrstad Engen ser frem til å få en ny norsk lagvenninne i Wolfsburg, etter at Kristine Minde forlot klubben til fordel for RBK Kvinner i sommer.

– Det er gledelig. Jeg har fortalt litt om hvordan det er der. Både fotballmessig og det rundt. Jeg tror det kan bli veldig bra både for henne og laget å få henne dit.

– Hva venter henne?

– Det venter en veldig bra treningshverdag. Og nå også et lag der vi trenger angrepsspillere. Vi har en del ute. Så det er absolutt mulig å spille seg inn og få en god del spilletid. Jeg tror det er smart av henne å komme til oss, sier Syrstad Engen.

Midtbanestrategen må også dra på smilebåndene når hun blir konfrontert med at Sævik er glad for å slippe den beryktede tøffe tyske forsesongen.

– Ja, det er hun heldig med. Det kan jeg bekrefte. Nå får vi ikke ordentlig oppkjøring heller. Vi hadde det litt før Champions League, et par-tre uker, men nå er det jo bare rett inn i serie. Så det går nok bra, sier trønderen.

Graham Hansen: – Veldig profesjonelt

Tidligere Wolfsburg-stjerne Caroline Graham Hansen er også klar på at dette kan være en svært positiv overgang for landslagsvenninnen.

– Det er en veldig profesjonell klubb med gode spillere og et bra apparat rundt henne. Så får hun spille i en liga som ruller og går hele veien nå. Hun slipper å forholde seg til at det er start eller stopp i disse tider, og det er et bra nivå. For hennes del, når hun ikke har spilt så mye i PSG, så er det deilig å komme til et sted hvor du er ønsket og der du får muligheten til å spille fotball igjen, sier den nåværende Barcelona-spilleren.

Sævik, som har 16 landskamper og to scoringer på CV-en, er for øyeblikket på plass på Lillestrøm sammen med resten av landslagstroppen før kampen mot Wales på Ullevaal om én snau uke.

Relatert