Mann død av mulig metanolforgiftning i Oslo

Politiet har gjort undersøkelser i forbindelse med at en mann ble funnet død søndag 13. september.

Avdøde ble i dag obdusert, og det er funnet spor av metanol i kroppen. Dødsårsaken er ikke sikker.

Avdøde har oppholdt seg på samme adresse som personen som ble behandlet for metanolforgiftning ved Oslo universitetssykehus i helgen.

Politiet ser disse hendelsene i sammenheng, opplyser de i en pressemelding.

Politiet velger å gå ut med informasjonen for å hindre at andre blir skadet av farlig metanolholdig sprit.

Politiet advarer publikum på det sterkeste mot å kjøpe sprit og alkohol fra ikke legale forhandlere eller privatpersoner. Dersom spriten er tilsatt metanol kan den være dødelig.

Fire i samme leilighet

– Først ble hendelsene etterforsket hver for seg, men vi fant etter hvert ut at de opphold seg i samme leilighet fredag kveld, sier Alræk Solem.

To andre menn var også i leiligheten samme kveld. Politiet har fått kontakt med den ene av disse, som blir fulgt opp av helsevesenet, og har identifisert og forsøker å få kontakt med den andre.

Alræk Solem understreker at politiet kun har fått melding om dette ene tilfellet av metanolholdig sprit. De frykter likevel at mer farlig metanolholdig sprit kan være i omløp.

– Dette er en advarsel til publikum om å ikke kjøpe sprit eller alkohol fra ulovlige forhandlere eller privatpersoner, understreker Alræk Solem.

Kjenner ikke opphavet

– Vi ber alle som enten har informasjon om denne saken, eller sprit som inneholder metanol, om å øyeblikkelig ta kontakt med politiet, sier hun.

Foreløpig er det ukjent hvor spriten har kommet fra.

– Per nå vet vi ikke opphavet til spriten, men dette er noe vi jobber intenst med å få på det rene.