Bernal med avsløring etter ny kollaps: – Jeg har store smerter

Egen Bernal avviser at han tapte tid med vilje på den 16. Tour de France-etappen.

Da Egen Bernal måtte slippe hovedfeltet i bunnen av Montée de Saint-Nizier-du-Moucherotte og kom trillende til mål sammen med Alexander Kristoff og resten av spurterne, trodde mange fjorårsvinneren tapte tid med vilje for å kunne kjøre for en etappeseier de kommende dagene.

Men i intervjuet etter etappen på den 16. etappen avviser Bernal dette.

– Jeg ønsker ikke å bruke det som unnskyldning, men jeg har store smerter i ryggen. Jeg ba om smertestillende fordi jeg hadde for store smerter. Jeg har også smerter i kneet, sier Bernal til TV 2 og resten av pressekorpset.

Bernal gikk på en totalkollaps på søndagens etappe til Grand Colombier og var samtidig ute av kampen om sammenlagtseieren i Tour de France.

På spørsmål om han kan komme til å bryte Touren, svarer Bernal:

– Jeg ønsker å fullføre, men vi får se. I dag kjørte jeg med smerter i ryggen. For å kompensere har jeg fått smerter i kneet også.

Team Ineos Grenadiers går for etappeseirer nå som de ikke har noen med i kampen om sammenlagtseieren. På tirsdagens etappe ble Richard Carapaz nummer to, snaut halvannet minutt bak Lennard Kämna.

– Jeg ville hjulpet laget. De fortjener en etappeseier. Jeg føler meg bra, sier Bernal og peker mot brystet.

– Men smerten kan jeg ikke gjøre noe med. Vi får se, tilføyer han.

Egan Bernal ble nummer 127 på tirsdagens etappe og var over ti minutter etter Roglic. Sammenlagt ligger colombianeren på 16. plass med 19 minutter og fire sekunder opp til den slovenske lederen.

Tadej Pogacar er nærmest Roglic. 40 sekunder skiller de to slovenerne.

Relatert