– Havertz var en gedigen skuffelse

Men tidenes dyreste tysker tas i forsvar av Chelsea-sjefen.

Kai Havertz, som ble tidenes dyreste tysker da Chelsea hentet ham for 740 millioner kroner, hadde ingen stor debut i 3-1-seieren mot Brighton. Han fikk 80 minutter i en noe uvant rolle på høyrekanten.

– Havertz var en gedigen skuffelse. Han er da 21 år, og man kan kanskje unnskylde ham litt det å flytte til et nytt land og så videre. Men han var rett og slett usynlig. Det er selvfølgelig altfor tidlig å felle en dom. Men det er ingen tvil om at Timo Werner kom mye bedre fra dette enn Havertz, konstaterer TV 2s fotballekspert Brede Hangeland.

– Det var flere situasjoner hvor han rett og slett fysisk bare ble dyttet vekk. Han hang ikke helt med på det. Men det er utrolig tidlig, og Chelsea i dag fungerer egentlig ikke særlig offensivt. Så kanskje hvis de har mer ballbesittelse på motstanders halvdel at han kommer mer til sin rett, istemmer ekspertkollega Solveig Gulbrandsen.

Den offensive midtbanespilleren tas i forsvar av Frank Lampard.

– Jeg likte ham. Det var ikke en kamp med ti gylne øyeblikk, men han hadde noen øyeblikk der han viste kvalitet og ro. Det var en tøff oppgave for ham, og et stort press på ham på grunn av den signeringen han er. Og han er en ung spiller som kommer fra en annen liga. Innstillingen var veldig bra. Vi så glimt, og kommer til å se mer fra ham. Han er en veldig talentfull, ung spiller, sier Chelsea-sjefen til Sky Sports.

Selv medgir den tidligere Bayer Leverkusen-spilleren at det var en vrien debut.

– Det var en tøff kamp, og veldig vanskelig siden jeg har hatt en lang ferie. Jeg har bare trent i fem til seks dager med laget, men det viktigste er at vi vant. Så jeg er veldig glad for å få debuten, og forhåpentligvis vil jeg spille flere av disse kampene, sier Havertz til Chelseas nettsider.

– Premier League er mye tøffere enn Bundesliga. Jeg så det på trening, og i kampen i dag, også. Men jeg er glad for å spille, og forhåpentligvis vil jeg fortsette neste uke, fortsetter han.

Relatert