GAVMILD: Joe Bidens tidligere utfordrer Mike Bloomberg donerer store summer til demokratens valgkamp.
GAVMILD: Joe Bidens tidligere utfordrer Mike Bloomberg donerer store summer til demokratens valgkamp. Foto: Johannes Eisele/AFP

Mike Bloomberg med gigantisk gavepakke til Biden

I vår brukte Mike Bloomberg en milliard dollar på å utfordre Joe Biden. Nå punger milliardæren ut for å hjelpe Biden til Det hvite hus.

Bloomberg, som er god for over 50 milliarder dollar, brukte i vår enorme midler i sitt forsøk på å bli demokratenes presidentkandidat.

Til tross for å ha punget ut 1 milliard dollar under valgkampen, blant annet på Super Bowl-reklamer som gjorde narr av president Donald Trump, var Bloomberg aldri i nærheten av å vinne nominasjonen.

Nå har han bestemt seg for å bruke pengene sine på å hjelpe Joe Biden, heller enn å forsøke å slå ham. Bloomberg donerer 100 millioner dollar, over 900 millioner kroner, til demokratens valgkamp, skriver Washington Post.

Florida-fokus

Pengene skal utelukkende gå til Bidens valgkamp i den viktige vippestaten Florida. Skulle demokratene gå av med seieren her, vil Joe Biden ha én fot godt plantet i Det hvite hus.

Bloomberg og Biden var motstandere under demokratenes debatt i februar.
Bloomberg og Biden var motstandere under demokratenes debatt i februar. Foto: Mark Ralston/AFP

Trump triumferte i Florida under valget i 2016, og har de siste ukene tatt igjen Joe Biden på meningsmålingene i delstaten. Nå håper Bloomberg at en bølge av politisk reklame vil vippe Florida i Bidens favør.

– Mike mener at hans investering i Florida lar andre valgkampmidler og demokratiske sponsorer fokusere på andre delstater, spesielt Pennsylvania, sier Bloombergs rådgiver Kevin Sheekey til Washington Post.

Trump vurderer å punge ut

Bloombergs gavepakke kommer bare noen dager etter at Donald Trump åpnet for å bruke 100 millioner dollar av sin personlige formue i valgkampen.

Ifølge flere amerikanske medier opererer republikanerne med et svært stramt valgkampbudsjett. Partiet har fått betydelig færre donasjoner enn demokratene.

Presidenten har lite til overs for at Bloomberg blander seg inn i valgkampen.

– Jeg trodde Mini Mike var ferdig med demokratene etter å ha bruk nesten to milliarder dollar, for så å levere den verste og mest inkompetente debattopptreden i presidentvalgets historie, håner Trump på Twitter.

– Redd New York i stedet, legger presidenten til.

Relatert