ØKNING: Helsearbeidere jobber på spreng på intensivavdelingen i New Dehli. Sammen med flere andre land i verden, opplever India en voldsom økning i smittetilfeller.
ØKNING: Helsearbeidere jobber på spreng på intensivavdelingen i New Dehli. Sammen med flere andre land i verden, opplever India en voldsom økning i smittetilfeller. Foto: Danish Siddiqui/REUTERS

WHO melder om ny global koronarekord

Verdens helseorganisasjon (WHO) melder søndag om den største økningen i nye tilfeller av koronasmitte i verden på én dag.

I de 24 timene fra lørdag til søndag meldte WHO om 307.930 nye tilfeller av koronasmitte globalt. Det er den største økningen på et døgn siden pandemiens utbrudd.

India, USA og Brasil er landene som har registrert flest nye tilfeller det siste døgnet, med henholdsvis 94.372, 45.523. og 43.718 smittetilfeller.

I samme periode døde 5.537 mennesker av koronaviruset, ifølge WHO. Det er et godt stykke unna den dystre rekorden satt 17. april, da det ble registrert 12.430 dødsfall knyttet til viruset.

Flere steder opplever nå en ny smittebølge, og Israel ble søndag det første landet til å gjeninnføre en fullstendig nedstengning av landet. Statsminister Benjamin Netanyahu sier at Israel vil stenge ned i tre uker fra og med neste fredag.

I løpet av treukersperioden er israelerne pålagt å holde seg innen 500 meters avstand fra hjemmene sine. Unntaket er for å dra til arbeidsplassen, men også her er det begrensninger rundt hva som får holde åpent.

De fleste butikker og skoler vil stenge, mens apotek og dagligvarebutikker holder åpent som før.

Relatert