Mourinho om dommeravgjørelse: – Skal ikke være mulig

José Mourinho tapte managerduellen mot Carlo Ancelotti.

Tottenham-Everton 0-1

Der topp fire-rivalene Arsenal og Leicester vant sine kamper 3-0, snublet Tottenham hjemme mot Everton i sesongens første Premier League-kamp.

Dominic Calvert-Lewin ble den store helten for gjestene fra Merseyside. 23-åringen headet inn 1-0 på praktfullt vis ti minutter ut i andre omgang etter et frispark svingt inn fra dypet. José Mourinho var øyeblikkelig borte hos fjerdedommeren for å uttrykke sin misnøye.

– Når du har seks dommere og VAR, skal det ikke være mulig å la det frisparket bli tatt fem eller seks meter lengre fremme. Det utgjorde en stor forskjell, sier Tottenham-manageren til britisk tv.

Et tungt Tottenham-lag klarte aldri å mobilisere nok til å berge uavgjort.

– Dette litt tunge Tottenham, som vi begynte å legge merke til da det begynte å gå nedover under Pochettino, er de litt tilbake til her nå, kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker.

– Etter en time spilt virket Tottenham litt ferdige. Det skjedde et eller annet fysisk, fulgte Erik Thorstvedt opp.

Etter kampen påpeker Mourinho at laget kommet fra en svært amputert sesongoppkjøring.

– Vi var late i presset. Det er en konsekvens av dårlig form og en dårlig sesongoppkjøring. I noen tilfeller var det ikke en sesongoppkjøring, engang. Det ble for lett for dem å spille seg ut bakfra, konstaterer portugiseren.

Glad for å slippe dokumentarteam

Stjernemanageren er for tiden aktuell i dokumentarserien «All Or Nothing», hvor man får innblikk fra Tottenham-garderoben gjennom forrige sesong. Nå er Mourinho glad for å slippe dokumentarteamet.

– Det jeg sier blir på innsiden. Så jeg er veldig glad Amazon ikke er der lenger, sånn at tingene kan forbli på innsiden slik jeg foretrekker det, sier han.

En som er mer fornøyd, er Carlo Ancelotti. Han kastet tre debutanter inn fra start – og samtlige får tommel opp fra ekspertene.

– Dette Everton-laget er det beste på lang tid. De har hentet de typene de virkelig trengte. James spilte veldig bra, og var viktig offensivt. Så har du en balansespiller som Allan, og Doucouré, som var veldig bra i denne matchen, mener Thorstvedt.

Slaktes for dårlig valg

Pierre-Emile Højbjerg og Matt Doherty fikk debuten for Tottenham, mens James Rodríguez, Allan og Abdoulaye Doucouré alle ble kastet inn fra start for Everton. Gjestene kunne fått en drømmestart.

Harry Winks slo en grusom feilpasning bakover i banen. En lynrask Richarlison snappet den løse ballen opp foran nesen på Toby Alderweireld, og stormet mot mål i ensom majestet. Han valgte å runde Tottenham-keeper Hugo Lloris.

Da brasilianeren kunne avslutte, hadde han en langt dårligere vinkel til å avslutte. Calvert-Lewin stod på sin side umarkert foran mål. Likevel gikk Richarlison for gull – en avslutning som gikk både over og utenfor. TV 2s eksperter var ikke imponerte.

– Det går fra en liten sjanse til en enorm sjanse hvis du slår den pasningen du skal slå. Det er utilgivelig. Du skal sentre til en lagkamerat i bedre posisjon. Alltid, var Brede Hangelands nådeløse dom.

– Det er håpløst, istemte Solveig Gulbrandsen.

Store Spurs-sjanser

Etter hvert i første omgang spilte Tottenham ser mer inn i kampen. En mønsterkontring endte til slutt hos Dele Alli. Bare en svært god Jordan Pickford-redning hindret den unge engelskmannen fra å score sesongens første mål.

Like før pause stanset Pickford Tottenham igjen. Denne gangen Doherty, som ble hentet fra Wolverhampton før sesongen. Iren ble spilt fri av Harry Kane. Avslutningen var ikke dårlig, men Pickford fikk stoppet skuddet med en mesterlig beinparade.

Så, knapt ti minutter etter hvilen, utnyttet Everton hjemmelagets sjansesløseri. Lucas Digne svingte inn et frispark fra dypet. Calvert-Lewin var råsterk i duellen med Eric Dier og stanget inn 1-0.

Det ble også kampens eneste mål på Tottenham Hotspur Stadium.

Relatert