JUBEL: – Jeg er dritfornøyd, sa Henriette Jæger i et intervju med friidrettsforbundet etter verdensbestenoteringen i sjukamp.
JUBEL: – Jeg er dritfornøyd, sa Henriette Jæger i et intervju med friidrettsforbundet etter verdensbestenoteringen i sjukamp. Foto: Eirik Førde, Norges Friidrettsforbund.

Henriette (17) med verdensbestenotering

Stortalentet Henriette Jæger briljerte i sjukamp med juniorredskaper i Moss i helgen. TV 2s ekspert sammenligner henne med Karsten Warholm.

– En helt sykt bra mangekamp!

Det sier en andpusten Jæger i et intervju publisert i friidrettsforbundets kanaler.

17-åringen klarte 6301 poeng. Det er overlegent best av en U18-utøver på verdensbasis. Ifølge Friidrett1 hadde Maria Vicente den gamle bestenoteringen med 6221 poeng fra 2018.

Juniorredskaper betyr lettere spyd og kule, samt lavere hekker.

Jægers resultater i sjukampen var:

200 meter: 23.36.
800 meter: 2.11,37
Høyde: 1.69
Lengde: 6.33
Kule: 14.69
Spyd: 35.71
100 meter hekk: 13.21

Jæger, fra Aremark i Østfold, anses som et av de største talentene i Friidretts-Norge. Spesielt utmerker hun seg i sprintøvelsene. 23.36 på 200 meter er bare 15 hundredeler bak Line Klosters norske rekord, men ble ikke godkjent som pers på grunn av for mye medvind, skriver friidrettsforbundet på sine nettsider.

– Det er en usedvanlig lovende jente som bare fortsetter og fortsetter fremgangen. Hun er på en måte kvinnenes kopi av Karsten Warholm, som også drev med mangekamp i den alderen og ga Karsten strålende grunnlag, sier TV 2s ekspert og tidligere landslagstrener i langdistanseløping Johan Kaggestad.

– Allerede som ung jente løp hun 400 meter på litt over 52 sekunder, så hun kan også utvikle seg til å bli strålende på 400 meter og 400 meter hekk hvis hun vil. Hun kan selvfølgelig også nå verdenseliten i mangekamp uansett. Nok en fjær i hatten for norsk friidrett, fortsetter Kaggestad.

Tiden på 100 meter hekk var også langt under hennes personlige rekord, men heller ikke den kunne godkjennes som offisiell pers på grunn av medvinden.

– Andre dag startet med lengde i minus 1,2 i motvind med 6.33 – det er jo helt sykt. Det hadde jeg aldri trodd. Spyd var litt under det jeg håpet på, men jeg løp 2.11 på 800 og det holdt til verdensrekord, oppsummerer Jæger.

– Jeg er dritfornøyd! Det er dette jeg har jobbet for i hele år, og det var egentlig det eneste målet mitt, fortsetter stortalentet.