I HARDT VÆR: Utenomsportslig trøbbel har preget de siste ukene for Manchester United-juvelen Mason Greenwood.
I HARDT VÆR: Utenomsportslig trøbbel har preget de siste ukene for Manchester United-juvelen Mason Greenwood. Foto: Cath Ivill

Greenwood i trøbbel igjen – beklager å ha inhalert lystgass

For annen gang på få dager dukker det opp uheldige bilder av Mason Greenwood. Manchester Uniteds stjerneskudd ser seg nødt til å beklage igjen.

Bare få dager etter at Greenwood og Manchester City-spilleren Phil Foden måtte forlate Englands landslagstropp etter å ha hatt damebesøk på spillerhotellet, er 18-åringen i hardt vær igjen.

Denne gangen er det avisen The Sun som publiserer bilder av at Greenwood fyller en ballong med lystgass og inhalerer fra ballongen. Lystgass er også kjent som «hippy crack» i England og brukes som rusmiddel.

Greenwood har kommentert lystgass-episoden i en uttalelse sendt via Manchester United, gjengitt av blant andre BBC , Sky Sports og The Telegraph. Der beklager han det han beskriver som «dårlig dømmekraft».

– Jeg er blitt gjort oppmerksom på helserisikoen ved å bruke dette, og jeg erkjenner at bare det å teste det, som man kan se av disse historiske bildene, var dårlig dømmekraft av meg. Jeg vil sterkt oppfordre til ikke å følge mitt eksempel, uttaler United-spissen.

Mens Greenwood kaller bildene «historiske», hevder The Sun at de er tatt bare uker før han debuterte for Englands A-landslag. Det skjedde mot Island for åtte dager siden.

Det var etter nettopp denne kampen at Greenwood og Foden inviterte to kvinner til sitt hotellrom, noe som er i strid med landslagets karantenebestemmelser. De to ferske debutantene fikk dermed ikke bli med landslaget videre til kampen mot Danmark tidlig denne uken.

– Som 18-åring lærer jeg hele tiden, men denne uken har jeg også lært at jeg blir bedømt ut fra en høyere standard på grunn av min karriere som fotballspiller, og det må jeg respektere i framtiden. Jeg er bestemt på å vise meg verdig tilliten som manageren og trenerne mine har til meg, sier Greenwood.

(©NTB)