Per Sandberg gjør comeback: Melder seg inn i Liberalistene

Sandberg vil stille som førstekandidat for Liberalistene i Oslo.

– Jeg lovet brutalt comeback, og her er jeg!

På Liberalistenes landsmøte søndag annonserte Per Sandberg at han melder seg ut av Fremskrittspartiet og melder seg inn i Liberalistene.

– Hvis Liberalistene ser et snev av ressurs i meg så stiller jeg meg til disposisjon, sier Sandberg, som vil stille som førstekandidat for partiet i Oslo.

Sandberg forteller at han ikke har hatt mye kontakt med Fremskrittspartiet de siste årene, siden han trakk seg som fiskeriminister og nestleder i partiet høsten 2018. Nå ønsker han seg til mer liberale verdier.

– Er ikke Liberalistene for lite for deg?

– Om partiet er lite, så er verdiene veldig store. Frp var også lite en gang, sier han til TV 2.

– Det som trengs

Liberalistene har som sitt viktigste politiske prosjekt oppnå en trygg hverdag, økt velstand og større mangfold gjennom beskyttelse av individuelle rettigheter, skriver partiet på sine hjemmesider.

Partiet ble grunnlagt i 2014 og har lag i åtte fylker, men ingen folkevalgte representanter verken lokalt, regionalt eller nasjonalt.

LANDSMØTE: Per Sandberg etter annonsering på landsmøtet. Foto: Sunniva Nerbøberg / TV 2
LANDSMØTE: Per Sandberg etter annonsering på landsmøtet. Foto: Sunniva Nerbøberg / TV 2

– Nå må økonomien restartes og den offentlige sektoren slankes, sa Sandberg til medlemmene på landsmøtet.

– Hva er årsaken til at du melder seg inn i Liberalistene?

– Jeg mener at de liberale verdiene som skal ivareta enkeltmennesket og de små og mellomstore bedriftene er totalt fraværende i norsk politikk. Jeg tror partiet kan ivareta de stemmene som er glemt i den politiske debatten, sier Sandberg til TV 2.

Liberalistenes nyvalgte leder Ronny Skjæveland sier at han håper at dette kan være det som trengs for et «forholdsvis ukjent parti».

Partiet skriver i en pressemelding at de ønsker Sandberg velkommen.

Stortingsrepresentant i 20 år

Per Sandberg var i mange år en svært viktig politiker i Frp. Han var stortingsrepresentant fra 1997 til 2017 og som partiets første nestleder i årene 2006 til 2018 en av partileder Siv Jensens nærmeste støttespillere.

– Jeg vil takke Per Sandberg for innsatsen gjennom mange år i Frp. Når han nå har funnet ut at han hører hjemme i et annet parti er det naturlig for ham å gå dit, sier Frp-leder Siv Jensen til TV 2.

Trønderen ble også hentet inn som statsråd i Erna Solbergs (H) regjering, som fiskeriminister i årene 2015 til 2018. Han var våren 2018 en kort periode justis- og beredskapsminister etter partifellen Sylvi Listhaugs avgang.

Sandbergs siste tid i regjeringen ble imidlertid turbulent. I august 2018 gikk han av som fiskeriminister og Frp-nestleder etter avsløringer om at han, mot PSTs råd, hadde tatt med tjenestetelefonen på en privat reise til Iran uten å varsle Statsministerens kontor om reisen. Han tok også med telefonen på en jobbreise til Kina i mai.

Sandberg mente avgangen ikke skyldes mobilbruken, men hvordan mediene og andre politikere jaget og «misbrukte» forholdet til hans nye kjæreste, som har bakgrunn fra Iran.

Relatert