Stabæk-spiss sammenlignet med Arsenal-stjerne etter perlemål

Etter å ha sendt Stabæk i ledelsen så Andreas Hanche-Olsen ut til selv å hindre seier mot Haugesund, men det var før Darren Maatsen satte 2-1-målet i krysset.

Etter å ha sendt Stabæk i ledelsen så Andreas Hanche-Olsen ut til selv å hindre seier mot Haugesund, men det var før Darren Maatsen satte 2-1-målet i krysset.

Maatsen ble matchvinner da han rolig og behersket satte en retur på sekstenmeteren i høyre kryss.

– Det var en ganske god avlsutning, om jeg skal si det selv. Jeg kan bare være glad og stolt, sier Maatsen til TV Norge.

– Det er et veldig fint, og viktig mål, for oss. Det er fart og kvalitet i ham, men vi kjenner ham ikke så godt ennå, sier Stabæk-trener Jan Jönsson.

Han dro paralleller til Pierre-Emerick Aubameyangs mål for Arsenal tidligere lørdag. Det gikk på farten, måten han dro seg inn i banen og utnyttet forsvarsspillernes posisjon da han avsluttet.

Det er Maatsens første mål for Stabæk i hans femte kamp. Nederlenderen har slitt med skader siden overgangen i sommer.

– Det har vært tøft. Spesielt i begynnelsen å få de skuffende. Det har vært skuffende. Jeg kunne ikke gjøre mye annet enn å være tålmodig, sier Maatsen.

Mål og selvmål

Men før det var det altså kaptein Hanche-Olsen som var i begivenhetenes sentrum. Allerede etter elleve minutter spill på Nadderud ble han målscorer da han etter klabb og babb godt inne i feltet klarte å lure ballen i nettet.

SPISS: Darren Maatsen i kampen mellom Stabæk og Strømsgodset i juli.
SPISS: Darren Maatsen i kampen mellom Stabæk og Strømsgodset i juli. Foto: Geir Olsen

Etter å ha blitt reddet av keeper Marcus Sandberg kun fem minutter senere var det ingen hjelp å få da han klønet ballen i eget nett etter halvtimen spilt. Dermed var både lagene og Hanche-Olsen like langt til pause.

– Begivenhetens sentrum i dag. Klønete på selvmålet, og så var det bra jobbet på det første. Jeg starter vel på null i andre, sa Hanche-Olsen til TV Norge i pausen.

Selvtillitsboost

For Stabæk kan seieren bety mye og gi en selvtillitboost før kampen mot tredjeplasserte Odd neste søndag. Etter å ha påført Bodø/Glimt lagets første poengtap i 11. runde sto bærumslaget nemlig med tre tap og to uavgjorte før lørdagens kamp.

For Haugesund, som kom til Nadderud etter seier mot Aalesund og Vålerenga, stoppet derimot den gode perioden lørdag. De møter Rosenborg neste søndag.

(©NTB)

Relatert