Politiet ber om tips etter at over 200 ungdom var samlet på Snarøya

Oslo politiet rykket ut til en ungdomsfest helt ute av kontroll lørdag kveld.

Det var cirka klokken 21.30 lørdag at politiet meldte om hendelsen på Twitter.

Da hadde de fått en rekke meldinger om slåssing, skadeverk og amper stemning der mellom 200 til 300 ungdommer har samlet seg. Ungdommene var helt ned i 13-årsalderen.

Ifølge politiet skal det være snakk om en ungdomsfest som kom ut av kontroll, etter at arrangementet ble spredt i sosiale medier.

Ungdom ranet med kniv

– Totalt ble tre personer utsatt for ran av personer som truet med kniv. De ble frastjålet gjenstander som klær og mobiler, sier operasjonsleder Tor Guldbrandsen.

Politiet kom i kontakt med mange på stedet, men ønsker fortsatt å komme i kontakt med flere.

– Det er fortsatt mange løse tråder, så vi ønsker å komme i kontakt med alle som kan ha opplysninger om hendelsen. I tillegg ønsker vi å komme i kontakt med eventuelt andre fornærmede som kan ha blitt utsatt for noe straffbart, sier Guldbrandsen.

Har beskrivelser

Lørdag formiddag har politiet ikke pågrepet noen i saken.

– Vi har ikke noen konkrete mistenkte per nå, men vi har beskrivelser. Foreløpig anser vi at det kan dreie seg om to eller tre gjerningspersoner, sier operasjonslederen.

De første meldingene som kom inn til politiet gikk ut på at det var skutt mot en bil. Politiet bevæpnet seg da de rykket ut til området, og fant en bil med materielle skader, men de kan ikke bekrefte at det faktisk ble avfyrt skudd.

Politiet er heller ikke sikre på om det er de samme gjerningspersoner som utførte ranet, som også utførte skadeverk på bilen.

– Alvorlig

Ingen ble fysisk skadet etter kaoset, men politiet ser svært alvorlig på bråket.

– For det første er det uheldig i koronatider at så mange ungdom velger å være samlet og så tett som man har vært her. Mer alvorlig er selvfølgelig disse ranshendelsene hvor ungdom har blitt ranet, sa Frode Kampen, innsatsleder på stedet.

Uoversiktlig situasjon

Etter å ha rykket ut med store styrker, hadde politiet ved midnatt ingen patruljer på stedet. De hadde da fortsatt ikke fullstendig oversikt over den kaotiske situasjonen.

Innsatsleder Frode Kampen forteller at flere personer er ranet med kniv i forbindelse med de store ansamlingene på Snarøya lørdag kveld.
Innsatsleder Frode Kampen forteller at flere personer er ranet med kniv i forbindelse med de store ansamlingene på Snarøya lørdag kveld. Foto: Dag Stamnes / TV 2

– Det vil vi nok bruke litt mer tid på. Vi må sammenfatte vitneforklaringer og søke etter videoovervåkning i området, sa operasjonsleder Sven Christian Lie til TV 2.

Operasjonslederen ser bekymringsfullt på de mange tilfellene av ungdomsbråk som har preget Østlandet de siste dagene.

– Utfra smittevernhensyn er det ikke heldig. Samtidig skaper det også mye uro og usikkerhet for den øvrige delen av befolkningen, sa Lie.

Relatert