Drømmedebut for to Arsenal-signeringer

Den brasilianske duoen Gabriel Magalhães (22) og Willian (32) viste seg frem ved første anledning.

Fulham-Arsenal 0-3

– Perfekt, vil jeg si. Det går ikke an å få en bedre start, sier TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt om Arsenals Premier League-åpning.

Gabriel markerte seg med scoring i debuten. Willian påtok seg servitørrollen. Den tidligere Chelsea-stjernen slo to målgivende pasninger, og var dessuten involvert i det første målet.

– Gabriel gjør en bra kamp, selv om han gjør en kjempefeil i starten. Og Willian er en god signering. Han er en oppgradering av Pépé. Han er 32 år, men er fremdeles en klassespiller, sier Brede Hangeland i TV 2s Premier League-studio.

Gabriel hadde englevakt

«The Gunners» fikk en pangåpning på borteoppgjøret mot nyopprykkede Fulham. Klønete forsvarsspill ledet til at ballen endte opp hos Alexandre Lacazette på nærmest åpent mål.

Det kunne imidlertid sett annerledes ut i målprotokollen. Før to minutter var spilt ble en støttepasning sendt i Arsenal-debutant Gabriels retning.

Brasilianeren, hentet for 260 millioner kroner fra Lille i sommer, var i overkant kald og lot ballen passere. Fulham-spiss Aboubakar Kamara snappet den opp.

Men Gabriel hadde englevakt. En god og våken Bernd Leno stoppet Kamara fra å runde keeper.

Arsenal tok med seg 1-0-ledelsen til pause. Etter en noe svett åpning, hadde Gabriel vist prov på sin duellstyrke i nærkampene med Kamara. Etter pause viste han duellstyrken foran motstandernes mål. 22-åringen var knusende overlegen i luften, og stanget inn sin første Arsenal-scoring.

– Det er bare en time siden det holdt på å gå fullstendig galt. Det er et mål han kommer til å huske for evig og alltid, kommenterte TV 2s Simen Stamsø-Møller.

Drømmemål av Aubameyang

Hjørnesparket ble assistert av Willian, som kom gratis fra Chelsea i sommer. 32-åringen var også nest siste Arsenal-spiller på det første målet, men uten at det gir utslag på assiststatistikken.

Og da Arsenal gikk opp til 3-0, var det igjen Willian som stod bak.

Kantspilleren prikket en langpasning på føttene til Pierre-Emerick Aubameyang. Gaboneren forserte fremover i banen, før han på sedvanlig vis – til ham å være – skrudde ballen i krysset.

Det er ventet at Aubameyang kommer til å forlenge kontrakten med Arsenal, og dermed stanse ryktene om at han kan være på vei bort.

– Jeg er veldig optimistisk til at vi kan få gjort det veldig snart. Forhåpentligvis kan du få noen nyheter om noen dager, sa Arsenal-manager Mikel Arteta med et smil etter kampen.

Arsenal er blitt tippet på femteplass av TV 2s eksperter denne sesongen. Nå har de fått en best mulig start i jakten på en topp fire-plassering.