Barnevernet kontaktet etter «tredagers-fest» i Bærum

Oslo politidistrikt har sendt en bekymringmelding til barnevernet etter at de måtte stoppe en hjemmefest med 150 unge personer i Bærum fredag kveld.

På en privatadresse i Bærum hadde verten på 15 år samlet, ifølge naboene, opptil 150 personer til fest fredag kveld. På grunn av den ekstreme støyen og store folkemengden, valgte naboene å varsle politiet. Nødetatene rykket ut like før klokken 21.

Ifølge naboene skal festen ha pågått i tre dager i strekk, og flere naboer skal ha forsøkt å ha sagt fra til husverten, uten positiv respons.

Politiet avbrøt festen da de kom til stedet, og vertens foresatte ble tilkalt. Operasjonsleder Vidar Pedersen uttalte at han så svært alvorlig på festen.

– Det er tankeløst opp mot disse tidene, i tillegg til en periode der vi har opplevd smitteøkning. Det er under en hver kritikk, sa Pedersen til TV 2.

Nå har politiet besluttet å varsle barnevernet.

Sender bekymringsmelding

Da politiet ankom adressen fredag kveld fikk de raskt kontroll på situasjonen.

– Saken ble løst på normal måte. Vi fikk god dialog med arrangør og foreldre, og vi fikk avsluttet festen slik at støyen opphørte, sier operasjonsleder Tor Guldbrandsen.

Politiet mener likevel det er grunn til bekymring.

– En ting er støy, men det var et veldig høyt antall personer samlet på et lite sted. I tillegg var personene på festen unge mennesker uten voksen tilstedeværelse, som kunne hatt kontroll. Vi fant grunn til bekymring, og vi har derfor valgt å sende en bekymringsmelding til barnevernet, sier operasjonslederen.

Skiller seg ut

Operasjonslederen opplyser at det ikke vil bli opprettet sak fra politiets side.

– Med tanke på brudd på smittevernet, har dere vurdert reaksjoner?

– Det kunne blitt reaksjoner og det var en del av vurderingen, men vi valgte å sende bekymringsmelding, sier Guldbrandsen.

Hjemmefester har vært en gjentakende tema hos politiet den siste tiden, spesielt siden regjeringen innførte nasjonal skjenkestopp fra midnatt.

– Vi mottar mange telefoner om hjemmefester, spesielt de siste ukene. Denne skiller seg likevel ut ettersom det var et veldig høyt antall samlet og unge mennesker involvert, sier han.

Den første meldingen inn til politiet om festen var fredag kveld. Politiet kan ikke utelukke at festen har pågått i flere dager, men de kan heller ikke bekrefte det.

Relatert