FRYKTER GROTTEFESTER ETTER MODELL FRA OSLO: Trondheim kommune har så mange bunkerser, huler og tilfluktsrom at byen ser ut som en sveitserost, mener kommunedirektøren. Trondheim tar nå grep for å sikre inngangene.
FRYKTER GROTTEFESTER ETTER MODELL FRA OSLO: Trondheim kommune har så mange bunkerser, huler og tilfluktsrom at byen ser ut som en sveitserost, mener kommunedirektøren. Trondheim tar nå grep for å sikre inngangene. Foto: Frank Lervik/TV 2

Grottefest-frykt i Trondheim – sikrer huler og grotter

Etter grottefesten i Oslo, der flere ble lagt inn på sykehus på grunn av kullosforgiftning, vil Trondheim kommune sikre sine bunkerser, huler og tilfluktsrom.

Fremdeles ligger to festdeltagere på sykehus etter den ulovlige festen i grotta og Trondheim kommune tar nå grep for å unngå noe liknende. Det kom fram på en pressekonferanse i dag.

– Vi har så mange slike bunkerser, huler og tilfluktsrom at byen nærmest ser ut som en sveitserost, sa kommunedirektør Morten Wolden.

– Jeg er overbevist om at ikke alle er sikret nok, og vi jobber nå med en kartlegging av alle disse.

MULIG FESTLOKALE: Det er de som eier bunkersene, tilfluktsrommene og hulene som skal sikre dem, sier kommunedirektøren i Trondheim
MULIG FESTLOKALE: Det er de som eier bunkersene, tilfluktsrommene og hulene som skal sikre dem, sier kommunedirektøren i Trondheim Foto: Frank Lervik/TV 2

Vaktrunder i helga

Kommunedirektøren fortalte på pressekonferansen at de har bedt alle som eier en bunkers, et tilfluktsrom og grotter eller huler om å sikre disse.

– Det er eierne som har ansvaret for sikkerheten, understreker Wolden.

Kommunen har fått en oppfordring fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om å se nærmere på sikkerheten.

VIL SIKRE: Kommunedirektør Morten Wolden vil sikre at ikke det samme skjer i Trondheim som da grottefesten ble holdt i Oslo.
VIL SIKRE: Kommunedirektør Morten Wolden vil sikre at ikke det samme skjer i Trondheim som da grottefesten ble holdt i Oslo. Foto: Trondheim kommune

I helgen vil vakter sørge for å se til de ulike stedene, som er potensielle fest-feller, og varsle politiet ved behov.

– Det kan godt tenkes at det er copy-cats rundt omkring som fristes til å holde en fest et slikt sted, som det man opplevde i Oslo, sier Wolden.

Direktøren sier de har hatt kontakt med Trondheim havn, Forsvarsbygg og Sivilforsvaret i sakens anledning. Alle disse sitter på opplysninger om bunkerser, grotter og tilfluktsrom.

FRISTELSE FOR FESTDELTAGERE? Her står døra åpen, men på innsida vil eventuelle festdeltagere møte ei låst jerndør.
FRISTELSE FOR FESTDELTAGERE? Her står døra åpen, men på innsida vil eventuelle festdeltagere møte ei låst jerndør. Foto: Frank Lervik/TV 2

Relatert