Stines (26) video har eksplodert på TikTok: – Jeg fikk litt angst

Stine Granlund beskriver seg selv som i «overkant opptatt av søppelsortering». Det hun ikke hadde noen anelse om, var at de andre brukerne på TikTok også er det.

Fredag forrige uke lastet Stine Granlund (26) opp en video på TikTok, hvor man ser hva som skjer på sorteringsbåndet på Øvre Romerike Avfallselskap (Øras).

Granlund jobber som informasjonsarbeider i Øras.

STINE SORTERER:
STINE SORTERER: Foto: Stine Granlund har gjort braksuksess med TikTok-kontoen Stine.sorterer. Foto: Øras

Natt til lørdag skulle hun sjekke om noen hadde sett videoen.

– Jeg fikk litt angst, for den hadde blitt sett av 80.000! Og nå har den blitt sett av 260.000, så man kan jo si at det har tatt helt av, sier Granlund til TV 2.

Det var Romerikes Blad som først omtalte saken.

– Nå som så mange har sett den, antar jeg at «God Morgen Norge» ringer, sier hun og ler.

«Det er dette vi burde lære på skolen»

Videoen som har tatt helt av på TikTok, viser hvorfor man ikke skal kaste restavfall i søppelsekker.

«Denne er til deg som bruker søppelsekker til restavfall.... #avfall #sorter #søppel #romerike,» skriver hun.

«Det er dette vi burde lære på skolen, ikke diktanalysering,» kommenterer en gutt under videoen.

«Digger brukeren din! Lag mer!!! Alltid lurt på hva som skjer med søpla etter at søppelbilen tar den med seg,» kommenterer ei jente.

«Stine.sorterer»

Granlund har fortsatt å legge ut videoer om søppelsortering på kontoen sin, Stine.Sorterer, hvor hun beskriver seg selv som «over gjennomsnittet opptatt av sortering».

– Vi er nok de første i avfallsbransjen som er på TikTok. Det har vært overraskende mye respons, og det ser ut som om vi har funnet en plattform hvor vi nå også når ut til den yngre generasjonen. Det er morsomt, sier hun.

Potetgullposer og isopor

Granlunds mål er å legge ut én ny video om dagen for å informere om avfallsortering.

På TikTok har hun lagt ut flere informasjonsvideoer som viser hva man skal gjøre med blant annet parfymeflasker, potetgullposer og isopor.

– Folk er nysgjerrige på slikt, som for eksempel hvorfor man ikke skal kaste isopor i restavfallet. Det prøver jeg å forklare på en enkel og grei måte, gjerne med mye humor, sier hun.

VIL INFORMERE OG INSPIRERE: Stine Granlund legger daglig ut videoer fra jobb for å lære TikTok-brukere å sortere søppel riktig.
VIL INFORMERE OG INSPIRERE: Stine Granlund legger daglig ut videoer fra jobb for å lære TikTok-brukere å sortere søppel riktig. Foto: Skjermdump

Vil inspirere

Granlund sier at hennes mål er å gjøre folk oppmerksomme på hvordan man skal kaste søppel riktig.

– Hvis man gjennom å vise litt fra baksiden, kan være med på å gjøre folk litt mer oppmerksomme rundt det å kaste riktig, så er mitt mål oppnådd. Vi gjør dette for å inspirere folk, fastslår Granlund.