FILMINNSPILLING: Hurtigruteskipet MS Fridtjof Nansen, som ligger til kai ved tettstedet Hellesylt i Stranda kommune, benyttes som hotell i anledning Tom Cruise sin innspilling av den neste «Mission: Impossible»-filmen.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FILMINNSPILLING: Hurtigruteskipet MS Fridtjof Nansen, som ligger til kai ved tettstedet Hellesylt i Stranda kommune, benyttes som hotell i anledning Tom Cruise sin innspilling av den neste «Mission: Impossible»-filmen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Hurtigruten bytter ut omstridt cruiseskip – setter inn skip med norsk flagg og mannskap

Hurtigruten bytter ut MS Fridtjof Nansen og setter inn MS Finnmarken som utleieskip i forbindelse med filminnspilling.

Politiet mener at mannskapet om bord på Fridtjof Nansen må ha arbeidstillatelse for å jobbe på skipet som ligger til kai.

Skipet ligger til kai i Hellesylt og benyttes til overnatting i forbindelse med innspillingen av filmen «Mission Impossible 7».

Politiet hadde ikke konkludert i saken, men i verste fall kunne det filippinske mannskapet bli utvist og få innreiseforbund til Norge. Hurtigruten kunne også få forelegg.

Selv har Hurtigruten ment at de ikke bryter loven og har fått godkjent utleien av skipet av Sjøfartsdirektoratet.

Både Fellesforbundet og Sjømannsforbundet har anmeldt Hurtigruten for lovbrudd. Næringsminister Iselin Nybø (V) ba mandag selskapet endre det hun og politiet mener er lovstridig praksis.

Torsdag melder NTB at partene har kommet til enighet, og at Hurtigruten setter inn skip med norsk flagg og mannskap.

– MS Finnmarken starter oppdraget i begynnelsen av neste uke, med norsk flagg og norsk mannskap. Sammen med MS Vesterålen, som fortsatt er en del av avtalen, vil MS Finnmarken ligge ved kai i Åndalsnes resten av leieperioden. Begge skipene er registrert i Norsk ordinært skipsregister (NOR), sier Anne Marit Bjørnflaten, som er direktør for myndighetskontakt i Hurtigruten.

Relatert