LANGTIDSSKADE: Anders Trondsen har fått en marerittstart i Tyrkia. Foto: Ole Martin Wold
LANGTIDSSKADE: Anders Trondsen har fått en marerittstart i Tyrkia. Foto: Ole Martin Wold

Skademareritt for Tyrkia-proff Trondsen – ute i seks måneder

Tidligere Rosenborg-spiller Anders Trondsen må opereres for en alvorlig korsbåndskade og blir borte fra fotballen i lang tid.

Det bekrefter 25-åringens tyrkiske arbeidsgiver Trabzonspor på sine nettsider torsdag.

Trondsen, som i sommer forlot RBK til fordel for tyrkisk fotball, var uheldig og skadet seg på trening onsdag. En MR-undersøkelse torsdag viste at korsbåndet i det høyre kneet er skadd.

«Det er forventet at spilleren, som skal opereres, blir borte fra banen i seks måneder», skriver Trabzonspor i en oppdatering.

Trondsen ble klar for den tyrkiske klubben 8. august. Da skrev han under fireårskontrakt. Han har en fortid i Stabæk og Sarpsborg i tillegg til Rosenborg.

Trondsen spilte 102 kamper i RBK-trøya etter overgangen fra Sarpsborg. Han var meget god for trønderklubben i innledningen på inneværende sesong.

25-åringen står også bokført med fire kamper for det norske landslaget.

Alexander Sørloth spiller også for Trabzonspor. Landslagsspissen er imidlertid ryktet vekk og skal stå høyt på ønskelisten til tyske Leipzig.

Den tyrkiske superligaen sparkes i gang fredag. Lørdag serieåpner Trabzonspor mot Besiktas på hjemmebane. Trondsens skade kunne knapt kommet mer ubeleilig for både spilleren og den tyrkiske storklubben.

Trabzonspor tok seriesølv bak Fredrik Gulbrandsens Istanbul Basaksehir forrige sesong.

(©NTB)