Bardet ute av Tour de France

Fransk marerittdag i Tour de France.

Sykkelstjernen Romain Bardet (AG2R La Mondiale) er ute av Tour de France etter å ha pådratt seg hjernerystelse i velten han var involvert i på den 13. etappen.

– Denne etappen i mitt hjemmeområdet ble totalt motsatt av det jeg håpet på. Krasjen var stygg, i nedoverbakke og med høy fart, og jeg slet resten av dagen. De medisinske undersøkelsene bekreftet det jeg mistenkte, og jeg kan ikke fortsette. Jeg vet lagkameratene mine vil gjøre sitt beste for å avslutte Touren med sterke prestasjoner, sier Bardet til lagets nettsider.

Før fredagens etappe lå Bardet på fjerdeplass i sammendraget, bare 30 sekunder bak ledende Primoz Roglic.

– Vi blir alle triste av å se Romain forlate oss, nær sitt hjem, på sine veier, der han drømte om å skinne. Han viste igjen et beundringsverdig mot, og han kjempet som en løve mot slutten av etappen. Vi skal kjempe enda hardere for å gjøre ære på ham, men en klatretrøye å forsvare og etapper å vinne, sier sportsdirektør Vincent Lavenu.

Alt håp om en fransk Tour-triumf ble knust i Bardets velt, ettersom også tredjemann i sammendraget, Guillaume Martin (Cofidis), også gikk i bakken. Etter etappen hadde han falt til en 12. plass, tre minutter og 14 sekunder bak Roglic.

Thibaut Pinot (FDJ) var franskmennenes største håp før Touren, men en velt allerede på den første etappen ødela hans muligheter.

Relatert