FLERE SMITTET: Ni personer er bekreftet smittet det siste døgn i Sarpsborg. Alle tilfellene knyttes til en høytidsfeiring på Skjeberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FLERE SMITTET: Ni personer er bekreftet smittet det siste døgn i Sarpsborg. Alle tilfellene knyttes til en høytidsfeiring på Skjeberg. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ytterligere ni personer smittet i Sarpsborg

Samtlige av de ni er nærkontakter av personer som er smittet etter høytidsfeiringen i Skjeberg.

Mandag og tirsdag ble det tatt over 600 koronatester i Sarpsborg.

Tirsdag ble det bekreftet tre smittede, mens antallet økte igjen i dag, til ni. Samtlige av de ni er nærkontakter av personer som er smittet etter høytidsfeiringen arrangert av Al-Ghadir islamsk senter.

– Utbruddet er fortsatt under kontroll, så lenge vi ikke opplever at smitten brer seg utenfor miljøet, sier ordfører Sindre Martinsen-Evje i en pressemelding onsdag.

To barnehager i karantene

De nye smittetilfellene har ført til karantene i to barnehager. Fra før er ti skoler og Norsksenteret berørt.

Kommuneoverlegene understreker at det er lite smitte blant barn og at de vanligvis heller ikke blir alvorlig syke.

– Mange av de barna som får påvist korona, har ingen sykdomstegn. For sikkerhets skyld settes likevel deres nærkontakter i karantene, skriver kommunen.

Tre nye smittede i Fredrikstad

Det pågående smitteutbruddet i Sarpsborg/Fredrikstad og i Bergen er de største vi har sett i Norge siden pandiemien startet, skrev FHI i sin ukesrapport onsdag.

Fredrikstad kommune opplyste tidligere at antallet personer i karantene nå er kraftig redusert. På mandag var 1.097 personer i karantene. Onsdag morgen er tallet redusert til 649 personer.

Kommunen registrerte tre nye smittetilfeller onsdag, samtlige med kjent smittevei.

Det er dermed registrert 164 nye smittetilfeller i Fredrikstad siden fredag 28. august, skriver kommunen.

Relatert