Nær venn råder Djokovic til å søke profesjonell hjelp etter skandalen

De nærmeste er bekymret for tennisstjernen.

Sjokkbølgene går fremdeles i tennis-verden etter at Novak Djokovic ble kastet ut av US Open. Verdenseneren slo til en ball i sinne og traff en dommer i halsen.

Se hendelsen i Sportsnyhetene øverst.

Siden har debatten rast. Djokovic-tilhengere hevder han blir forskjellsbehandlet og at dommeren simulerte at hun hadde vondt.

Djokovic måtte selv rykke ut og ta linjedommeren i forsvar da hun ble utsatt for grov hets.

Men tennis-stjernen har også fått passet påskrevet. Etter reglene er det ingen tvil om at utkastingen var riktig.

Og de som er nærmest på Novak Djokovic mener at serberen har et problem. Hans tidligere trener Boris Becker har uttalt at han lenge har fryktet at det skulle gå ille etter et av den tidligere elevens utbrudd.

Nå sier tidligere tennis-spiller Daniela Hantuchova, som en gang var ranket nummer fem i verden, at Djokovic trenger profesjonell hjelp for å få bukt med impulsene.

– Sinnet hans kommer av og til ut av kontroll, sier Hantuchova ifølge Fox Sports.

VERDENSFEMMER: Daniel Hantuchova under Wimbledon-turneringen i 2015.
VERDENSFEMMER: Daniel Hantuchova under Wimbledon-turneringen i 2015. Foto: Tim Ireland

Tett på

37-åringen er en nær venn av Djokovic og hans kone. Hun kjenner i tillegg treneren hans, Marian Vajda, godt fra tiden som aktiv.

– Jeg bryr meg veldig om ham, og jeg respekterer alt han gjør for sporten, men jeg håper bare at han lærer leksen, selv om denne kom på det verst tenkelige tidspunktet. Med all respekt for de andre spillerne: Alt som stod mellom ham og en 18. Grand Slam-tittel var ham selv.

Hantuchovas ærlige fremstilling har imponert tennis-ekspertisen.

Særlig fordi hun er så tett på superstjernen og kjenner ham så godt.

– Hun holdt ikke tilbake med hvordan hun så hendelsen. Hun sa dette hadde ligget i luften en stund, at han ha et sinnemestringsproblem og at han trenger en eller annen form for hjelp til å håndtere det, sier programleder Catherine Whitaker.

– Jeg føler det er de samtalene Novak Djokovic vil ta til seg, fordi hun er ikke ute etter å ta ham. Hun ønsker det som er best for ham. Det er jeg sikker på, sier BBCs Daniel Law.

– Jeg syns det var en lettelse at noen så relevante og nær ham, noen som forstår ham så godt, følte så sterkt for dette.

Reaksjoner

Den sinte tennisstjernen har også selv innrømmet at han har ting å jobbe med.

– Jeg trenger å gå i meg selv for å jobbe med skuffelsen min, og gjøre dette til en måte å lære å vokse på, og en måte å utvikle meg som spiller og menneske. Jeg ønsker å beklage til US Open og alle som som er rammet av min oppførsel. Jeg er veldig takknemlig for laget mitt og familien min, samt for fansen min som alltid er der. Takk, og jeg beklager.

Djokovics kone, Jelena, har også vært veldig aktiv på sosiale medier med å dele oppløftende sitater som handler om omsorg og forandring.

På Twitter har hun delt ordtaket: «Nye begynnelser er ofte forkledd som smertefulle avslutninger.»

Hun har også videreformidlet et bilde som viser støtten ektemannen hennes trenger nå.