RYKKET UT: Helse og politi rykket onsdag ettermiddag ut til Stangeland maskin på Sola etter at de mottok et brev med hvitt pulver.
RYKKET UT: Helse og politi rykket onsdag ettermiddag ut til Stangeland maskin på Sola etter at de mottok et brev med hvitt pulver. Foto: Gunnar Ringen Johansen / TV 2

Bedrift mottok brev med hvitt pulver

Politiet rykket ut til Stangeland maskin på Sola utenfor Stavanger etter at bedriften mottok et brev med hvitt pulver i onsdag.

– Helsepersonell på stedet sjekker de som har vært i kontakt med brevet. Ingen har vist tegn til ubehag, skrev Sør-Vest politidistrikt på Twitter.

Bygningen ble evakuert og brevet ble isolert.

– Vi har fått et brev i dag, som lå i en plastpose omgitt av hvitt pulver. Det varslet vi til politiet, som valgte å evakuere bygget. Alt har gått rolig for seg, sier Olav Silde, som er HMS-ansvarlig ved Stangeland maskin til TV 2.

Totalt ble cirka 70 ansatte evakuert.

– Hvordan er det for de ansatte å oppleve noe sånt?

– Det er uvant og upraktisk, men de blir godt ivaretatt av nødetatene, sier Silde.

Onsdag kveld ble bombegruppen ferdig med sine undersøkelser på stedet, og de konklusjonen med at pulveret er ufarlig. Brevet vil bli tatt med inn for videre undersøkelser.

Tirsdag fikk rederiet Høyland Offshore i Øygarden kommune også et brev med hvitt pulver. Etter å ha undersøkt pulveret, konkluderer politiet med at det er ufarlig.

Stangeland maskin vil ikke spekulere i hvor dette brevet kom fra.

Relatert