PULVER: Bombegruppa rykket ut til Sotra i Øygarden kommune etter at et rederi mottok en postforsendelse med hvitt pulver.
Foto: Fayroz Chamdid / TV 2
PULVER: Bombegruppa rykket ut til Sotra i Øygarden kommune etter at et rederi mottok en postforsendelse med hvitt pulver. Foto: Fayroz Chamdid / TV 2

Fire eksponert for hvitt pulver hos bedrift – politiets bombegruppe til stedet

Konvolutten med hvitt pulver som ble mottatt av rederiet Høyland Offshore i Øygarden kommune, var stilet til redningsskipet Ocean Viking. Etter å ha undersøkt pulveret, konkluderer politiet med at det er ufarlig.

Det var ved 14.30-tiden tirsdag at politiet fikk melding fra Sotra-bedriften om postforsendelsen med hvitt pulver.

Totalt ble fire personer eksponert for pulveret, opplyser operasjonsleder Tatjana Knappen i Vest politidistrikt til NTB.

– Det er to personer som har vært i rommet, altså direkte eksponert, og det er to som har vært i tilknytning til dette rommet, sier hun.

Kom i posten

– Vi har fått en plastkonvolutt med noe pulver i. Det kom i posten i dag, sier styreleder Karsten Høyland i Hoeylands Rederi AS til Bergensavisen.

Høyland er i tillegg til styreleder for rederiet også styremedlem i Sartor Shipping, SAR Offshore AS og Ocean Viking As.

Konvolutten med hvitt pulver var stilet til redningsskipet Ocean Viking.

Det sier daglig leder Trym Jacobsen i Høyland Offshore til Bergensavisen.

Ocean Viking er en gjenganger i nyhetsbildet på grunn av dets oppdrag for organisasjonen SOS Méditerranée i Middelhavet, der det henter opp flyktninger fra båter.

Bombegruppa på plass

Operasjonsleder Knappen opplyser at brevet ble avlåst på et rom, og at personene som var eksponert, ble håndtert «på den måten man skal håndtere personer som har vært i kontakt med denne typen trusler».

Ingen har symptomer eller kommet til skade i forbindelse med hendelsen.

Alle personer er ute av det aktuelle kontorbygget, som er avlåst i påvente av nasjonale bistandsressurser fra Oslo i form av politiets bombegruppe tirsdag kveld.

Klokken 23.17 opplyser politiet at de har undersøkt innholdet i konvolutten, og at dette var ufarlig.

– Politiet avslutter på stedet, og saken følges opp i etterforskningssporet, opplyser Vest politidistrikt.

Relatert