SKADET: Fem personer ble alvorlig skadet etter skandalefesten i den mye omtalte grotta i Oslo. Fire personer, som har en arrangørrolle er siktet i saken.
SKADET: Fem personer ble alvorlig skadet etter skandalefesten i den mye omtalte grotta i Oslo. Fire personer, som har en arrangørrolle er siktet i saken. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

grottefesten:

Forsvarer til TV 2: – Forstår ikke hvorfor han er siktet

Tre av de fire som er siktet etter grottefesten i Oslo har nå fått oppnevnt forsvarere.

27 personer ble fraktet til sykehus, hvorav fem personer ble alvorlig skadd etter at det ble utviklet kullos fra et strømaggregat som ble tatt med inn i bunkeren av festarrangørene.

Flere av disse behandles for hjerneskader.

Politiet mener opp mot 200 ungdommer var til stede under den ulovlige festen i en grotte på St.Hanshaugen i Oslo natt til søndag 30. august.

Totalt fire personer er siktet i saken.

De fire er siktet for uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse, brudd på smittevernloven og uberettiget adgang og opphold i bunkeren.

– Sterkt beklagelig

Alle de siktede er tilknyttet arrangørrollen, ifølge politiet.

Advokat Bendik Falch-Koslung sier til TV 2 at hans klient ikke skjønner hvorfor han er blant de siktede, og og er tydelig på at han ikke er blant arrangørene.

– Han synes som alle andre at det er sterkt beklagelig det som har skjedd, og håper det går bra med de som er på sykehus, sier han.

Falch-Koslung sier at hans klient ikke formelt er forelagt siktelsen fra politiet, men mener at han ikke har hatt en rolle som gjør det naturlig å erkjenne straffskyld.

– Som alle andre synes han det er tragisk at det gikk som det gikk. Han hadde ikke noen sånne tanker i forkant, sier forsvareren.

Falch-Koslung sier at hans klient foreløpig ikke er avhørt av politiet.

TV 2 har vært i kontakt med de to andre forsvarerne. De ønsker ikke kommentere saken på nåværende tidspunkt.

– Minutter fra katastrofe

Politiet tror at opptil 200 personer kan ha deltatt på festen.

Eieren av bunkeren mener det kunne ha gått mye verre.

– Vi var minutter fra en nasjonal katastrofe, har administrerende direktør for Stiftelsen Diakonissehuset Lovisenberg Vidar Haukeland, sagt til NTB tidligere.

27 personer ble innlagt på sykehus etter å ha blitt kullosforgiftet under en ulovlig fest natt til søndag i en gammel bunker på St. Hanshaugen i Oslo som er eid av stiftelsen.

Relatert