SMITTEFRITT FELT: Ingen ryttere har så langt testet positivt for koronaviruset.
SMITTEFRITT FELT: Ingen ryttere har så langt testet positivt for koronaviruset. Foto: Stephane Mahe / Reuters

Bekreftet: Ingen Tour-ryttere testet positivt for koronaviruset

Samtlige lag og ryttere starter den tiende Tour de France-etappen.

I forbindelse med den første hviledagen ble ryttere og støtteapparat testet for koronaviruset for første gang siden Tour de France-starten i Nice.

Tour de France bekrefter i en pressemelding like før starten på den tiende etappen at ingen ryttere har testet positivt, men at fire ansatte i støtteapparatet på Cofidis, AG2R La Mondiale, Ineos Grenadiers og Mitchelton-Scott har testet positivt.

Det betyr at samtlige ryttere og lag kan fortsette Tour de France. Total 841 personer ble testet.

KORONASMITTET: Tour de France-sjef Christian Prudhomme.
KORONASMITTET: Tour de France-sjef Christian Prudhomme. Foto: Torbjørn Pedersen / TV 2

Tour de France-sjef Christian Prudhomme har også testet positivt og er i karantene i sju dager.Prudhomme hadde med seg Frankrikes statsminister Jean Castex i bilen på lørdagens etappe.

Tester to eller flere per lag positivt – uavhengig om det er ryttere eller medlemmer av støtteapparatet – blir laget kastet ut av Touren.

Det blir ny koronatest i forbindelse med neste hviledag. Enkelte lag, som Alexander Kristoffs UAE Team Emirates, tester også mellom de tre offisielle koronaprøvene.

Deceuninck-Quick Steps frittalende sportsdirektør Patrick Lefevere har tatt til Twitter og langet ut mot den belgiske avisen Het Laatste Nieuws.

Avisen skriver at lagets bussjåfør måtte testes på nytt etter en feil på laboratoriet. Den andre prøven kom imidlertid tilbake negativ.

Relatert