Tre skadd etter ulykke på Rallarvegen

Tre personer er skadd etter en ulykke på Rallarvegen tirsdag morgen.

Politiet i Vest har satt i gang en redningsaksjon på Rallarvegen i Aurland i Sogn og Fjordane etter at en UTV kjørte utfor veien.

- Tre personer skadet. En er fraktet vekk fra stedet via en UTV. De to andre er i ferd med å bli fraktet vekk fra stedet med helikopter, skriver politiet.

De tre skadde er bevisste, men skadeomfanget er foreløpig ukjent.

Hentet av luftambulanse

Operasjonsleder Steinar Hausvik sier til TV 2 at de tre personene har vært uheldig å kjørt utfor en skrent.

– En person klarte å ta seg opp selv, og er fraktet vekk i ambulanse. To personer ble liggende og er nå blitt hentet opp av luftambulansen, sier Hausvik.

Bane Nor opplyser til Bergens Tidende at ulykken skal ha skjedd i forbindelse med arbeid på et snøoverbygg.

En av de skadde er brakt til sykehuset i Lærdal, mens de to andre er fløyet til Haukeland universitetssjukehus i Bergen, skriver Vest politidistrikt i en pressemelding. Det er snakk om tre menn, en i 30-årene, en i 40-årene og en i 60-årene.

– Gjorde en kjempejobb

De tre involverte var en Mesta-ansatt, en innleid montør og en representant fra Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF).

– Arbeiderne på anlegget ble kalt ut for å hjelpe til. De gjorde en kjempeinnsats med å rydde terrenget for å få de skadde opp til Rallarvegen, og ta vare på dem til helsepersonell kom til stedet, sier kommunikasjonssjef i Mesta, Eskil Sand.

Ulykken er varslet i tråd med gjeldende rutiner.

– Dette er en alvorlig ulykke, og vårt fokus nå er å ta vare på menneskene som er berørt. Bedriftshelsetjenesten og ledelsen i Mesta vil besøke arbeiderne i kveld for å gå igjennom hendelsen, forteller Sand.

Ifølge Vest politidistrikt skjedde ulykken på returen etter å ha hentet en arbeider ned fra jobb.

– Årsaken til ulykken er så langt ukjent. Det er så langt ingen opplysninger som indikerer påvirkning av alkohol eller annet, heter det i pressemeldingen.