KULLOSFORGIFTNING: Totalt 27 personer ble fraktet til sykehus med kullosforgiftning etter en større fest i en grotte på St.Hanshaugen i Oslo.
KULLOSFORGIFTNING: Totalt 27 personer ble fraktet til sykehus med kullosforgiftning etter en større fest i en grotte på St.Hanshaugen i Oslo. Foto: Vidar Ruud

To nye personer siktet etter grottefesten

Flere personer behandles for hjerneskader etter en fest i en grotte i Oslo for en drøy uke siden. Totalt er nå fire personer siktet.

Ytterligere to personer ble mandag siktet etter grottefesten på St.Hanshaugen i Oslo for en drøy uke siden. Totalt er nå fire personer siktet. Og alle er tilknyttet arrangørrollen.

Utvider siktelsene

Politiet har også besluttet å utvide siktelsene. Samtlige er siktet for uaktsom forvoldelse av betydelig skade på kropp eller helse, brudd på smittevernloven og uberettiget adgang og opphold i bunkeren, bekrefter politiadvokat Julie Wangensteen Lien til TV 2.

Det var VG som omtalte saken først.

– Politiet vil vurdere ytterligere utvidelser av siktelsene, og det er bedt om at det er oppnevnt forsvarere til alle de fire siktede. Det er også sendt begjæring om oppnevnelse av bistandsadvokat til de mest alvorlig skadde, sier Wangensteen Lien.

– Går bredt ut

Etterforskningen pågår fortsatt med full styrke.

– Vi går bredt ut i etterforskningen og vil vite mer om status når vi får rapportene fra krimteknikere samt brann- og redningsetaten, sier politiadvokaten.

Politiet ønsker ikke si noe om alder på de som er siktet.

– Det tar avhør fortløpende, og vi planlegger avhør av de siktede om kort tid, sier Wangensteen Lien.

Flere med hjerneskader

På nåværende tidspunkt er det ikke aktuelt med ytterligere siktelser i saken, men politiadvokaten utelukker ikke at det kan skje.

I forrige uke opplyste Oslo universitetssykehus at flere pasienter nå behandles for hjerneskader etter grottefesten.

– De har tegn til hjerneskade, men vi ønsker ikke å si noe om alvorlighetsgraden. Vi håper at de vil bli bedre ved fortsatt behandling og rehabilitering etterpå. Men jeg kan ikke garantere at de blir helt friske, sa avdelingsleder ved OUS Dag Jacobsen til TV 2.

Relatert