STOR LETEAKSJON: Store styrker fra politiet bistår i redningsaksjonen etter en eldre mann. Mannens kone ble mandag morgen funnet død.
STOR LETEAKSJON: Store styrker fra politiet bistår i redningsaksjonen etter en eldre mann. Mannens kone ble mandag morgen funnet død. Foto: Jan Arne Austad / TV 2

Frigir navn på eldre ektepar som ble funnet omkommet etter stor leteaksjon

Et eldre ektepar ble meldt savnet natt til søndag. Mandag ble de funnet døde.

Politiet bekrefter mandag ettermiddag overfor Adressa at det var Olav Jostein Grindberg (82) og kona Grethe Grindberg (77) som ble funnet omkommet. De pårørende er informert om at politiet frigir navnene.

Politistasjonssjef Svenn Ingar Viken ved tjenesteenhet Namdal opplyser at det avdøde ekteparet etterlater seg flere barn.

Stor leteaksjon

Rundt klokken 08 i morges gjorde politiet det først funnet.

– Letemannskaper har funnet den savnede kvinnen død. Pårørende er varslet. Søket etter ektemannen fortsetter med uforminsket styrke, står det i meldingen fra Trøndelag politidistrikt.

Operasjonsleder Trond Volden sier til TV 2 at kvinnen ble funnet i et skogsområde av hundepatruljen.

– Vi vet at ekteparet dro ut fredag morgen på bærtur, men siden har ingen sett dem. Det er ikke noen grunn til å tro at det har noe kriminelt, sier Volden.

Funnet omkommet i terrenget

Søket etter den 80 år gamle ektemannen til kvinnen fortsatte med stor styrke. Like etter klokken 12.30 meldte politiet at også han er funnet omkommet.

– Letemannskaper har nå funnet også den andre savnede omkommet i terrenget. De pårørende er varslet og tas hånd om av kommunens kriseteam og politiet, står det i meldingen.

Ifølge operasjonslederen er det vanskelig å si noe om dødsårsak.

– Det er ingen ytre skader som tyder på noen ulykke, sier Volden.

Familien hadde ikke hatt kontakt med ekteparet siden torsdag kveld og meldte dem savnet søndag.

Eldre ektepar

Politiet satte natt til mandag i gang en større leteaksjon etter at ekteparets bil ble lokalisert ved et turområde i Namsos.

– Hovedredningssentralen bistår med et Sea King redningshelikopter og frivillige fra Norske Redningshunder og Røde Kors bistår i letingen. Også Sivilforsvaret deltar med ATV samt at politiet bistår med to hundepatruljer, opplyste operasjonsleder Ellen Maria Brende i Trøndelag politidistrikt til NTB.

(©NTB/ TV 2)