Sweden's head coach Janne Andersson attends a press conference after the UEFA Nations League soccer match between Sweden and France at Friends Arena, Saturday, Sept. 5, 2020, in Stockholm, Sweden. (Joel Marklund/Bildbyran/TT via AP, Pool)
AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic reacts after scoring a penalty during the Italian Serie A football match Lazio vs AC Milan played behind closed doors on July 4, 2020 at the Olympic stadium in Rome, as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Tiziana FABI / AFP)
Zlatan Ibrahimovic tordner mot den svenske landslagssjefen. Foto/NTB Scanpix

Zlatan tordnet mot landslaget – dette svarer Andersson

Zlatan Ibrahimovic reagerte sterkt på den svenske landslagstrenerens valg og tordnet på Twitter. Dette sier Janne Andersson om kritikken fra stjernen.

Etter at Dejan Kulusevski ikke var med i Janne Anderssons startellever mot Frankrike lørdag, fikk den svenske landslagssjefen mange spørsmål om det valget på pressekonferansen etter kampen.

Kulusevski selv sa til C More etter kampen at han var sjokkert over at han ikke fikk starte. Juventus-spilleren kom inn i det 70. spilleminutt i det som endte i tap for svenskene.

– Jeg synes det var rart, men man må bare respektere den avgjørelsen, sa Kulusevski.

– En jævla spøk

Den svenske landslagssjefen ble konfrontert med uttalelsene til Kulusevski av de svenske journalistene, skriver Aftonbladet.

– Om han har sagt det, så synes han vel det. Vi får snakke om det. Jeg har ikke opplevd ham som veldig sjokkert. Han har gjort det bra på treningene, på samme måte som mange andre. Vi får se om han får mer spilletid på tirsdag. Han har veldig gode kvaliteter, er en veldig god spiller og kommer til å vokse inn i dette laget gradvis, sier Andersson.

Men han var åpenbart lite lysten på å snakke om Kulusevski.

– Kan vi ikke snakke om de som spilte og som spilte bra? Det er mye kjekkere, synes jeg.

Landslagssjefen ville ikke bekrefte at Kulusevski starter i Sveriges kamp mot Portugal tirsdag, og saken har fått Zlatan Ibrahimovic til å reagere. På Twitter har han delt artikkelen i Aftonbladet, og ytrer hva han mener om Anderssons valg.

– For en jævla spøk. Enda et bevis. Inkompetente personer i feil posisjoner som kveler svensk fotball, skriver den svenske fotballstjernen.

Andersson svarer

Noen timer etter at Zlatan hadde publisert innlegget på Twitter, svarte Andersson på kritikken under en pressekonferanse.

– Hva folk synes om meg får jeg tåle som landslagssjef. Jeg vet at vi som jobber tett tar beslutninger sammen, og vi er trygge i den prosessen. Etterpå kommer det synspunkter fra alle hold og det får jeg leve med. Alle kan ha sin oppfatning, og det har jeg ingen problem med, sier landslagssjefen.

På kritikken fra Zlatan sa Andersson følgende:

– Det påvirker ikke meg noe. Han (Zlatan) får mene det han vil, når han vil. Vi i landslaget jobber og gjør så godt vi kan.

Dejan Kulusevski hadde sin debut på det svenske landslaget i november 2019. I løpet av 2020 har han blitt en favoritt i Sverige, og Aftonbladet beskriver 20-åringen som «Sveriges nye elskling».