Politiet måtte bryte opp flere store fester

Politiet en rekke steder i landet har lørdag kveld og natt til søndag stoppet fester, noen med 50 eller flere deltakere.

Noe over midnatt rykket politiet i Molde ut.

– Melding om mye folk og fyll på Campus Molde. Mye folk samlet innendørs på små areal. Patruljen forsøker å løse opp dette. Dette vil også bli fulgt opp administrativt på mandag, melder politiet.

I et studentkompleks i Glomstuvegen avsluttet politiet flere fester, etter klager fra naboer. Tidligere på kvelden rykket de ut til en fest med 20–30 deltakere i Boråsvegen etter støyklager.

I tillegg måtte politiet i distriktet rykke ut til et lagerlokale i Storgata i Ålesund der 15–20 ungdommer var samlet. De fikk pålegg om å dempe musikken.

50–60 på hjemmefest

Innlandet politidistrikt rykket ved 23-tiden lørdag kveld ut til et bolighus på Kapp i Østre Toten kommune.

– Ved vår ankomst var det cirka 50–60 personer på stedet. Festen avsluttet og natteroen opprettet, melder operasjonssentralen.

I Bodø stanset politiet en fest i en privatbolig med mellom 30 og 40 personer i slutten av tenårene.

– De forstyrret natteroen. Festeier fikk pålegg om å holde det stille resten av natten, opplyser Nordland politidistrikt.

Håndgemeng

I Sørreisa ble mannskaper fra Troms politidistrikt tilkalt til et arrangement «hvor det var dårlig stemning og håndgemeng mellom noen festdeltakere».

– Var formentlig cirka 50 personer samlet. Ved politiets ankomst var det blitt rolig, og festen ble avsluttet, skriver operasjonssentralen.

Også i Tromsø avsluttet politiet et par fester etter klager fra naboer.

– I et av tilfellene var det samlet cirka 30 personer, og politiet tømte huset for festdeltakere, meldes det.

I Agder fikk politiet i løpet av natten 15 meldinger om forstyrrelse av nattero og støy fra private fester.

– Dette er som normalt natt til søndag. Noen er påtalt. Andre har vi ikke hatt kapasitet til å rykke ut på eller prioritert da andre gjøremål har vært viktigere, opplyser operasjonssentralen.

(©NTB)