President Donald Trump måtte fredag svare på spørsmål fra pressen etter oppslaget i The Atlantic.
President Donald Trump måtte fredag svare på spørsmål fra pressen etter oppslaget i The Atlantic. Foto: Evan Vucci/NTB scanpix
USA-Valget

Krever at Fox News-journalist sparkes

Trump raser mot Fox News-journalist som bekreftet nedsettende utsagn om falne soldater.

USAs president Donald Trump mener at Fox News bør sparke en journalist som har bekreftet at Trump omtalte falne amerikanske soldater som tapere og duster, melder nyhetsbyrået AFP.

Fox News-journalisten Jennifer Griffin sier ifølge AFP at to tidligere ansatte i administrasjonen har bekreftet at Trump ikke ville ta turen til kirkegården for å hedre falne amerikanske soldater.

– Jennifer Griffin bør få sparken for denne type rapportering. Tok ikke engang kontakt for kommentar, skriver Trump på Twitter.

– Uegnet

Joe Biden sier president Donald Trump er uegnet til å være president etter at presidenten skal ha kalt falne under første verdenskrig for tapere.

Biden kommenterte fredag Trumps uttalelser, som han ifølge magasinet The Atlantic kom med i 2018. Presidenten har selv avvist at han har sagt dette. Magasinet viser til en rekke anonyme kilder.

– Jeg har aldri vært så skuffet i hele min karriere over en leder som jeg har jobbet med, president eller ikke, sa Biden, og la til at Trump er uegnet til å være president.

– Hvis artikkelen stemmer – og det virker den til å gjøre, basert på andre ting han har sagt – rammer den hardt. Det er en skam, fortsatte Demokratenes presidentkandidat.

Demonstranter utenfor Trump National Golf Club i Sterling, Virginia, lørdag.
Demonstranter utenfor Trump National Golf Club i Sterling, Virginia, lørdag. Foto: Yuri Gripas/Reuters/NTB scanpix

Ifølge The Atlantic skal Trump ha kommet med uttalelsene i Frankrike da han skulle besøke krigskirkegården Aisne-Marne, der amerikanske soldater som falt i første verdenskrig ligger gravlagt.

Trump skal da ha sagt at kirkegården «er fylt med tapere», ifølge fire ulike kilder som ikke ønsker å bli navngitt.

– Hvorfor skal jeg besøke den kirkegården? Den er fylt med tapere, skal presidenten ha sagt til en rådgiver før det planlagte besøket.

I en annen samtale samme dag skal Trump ha referert til de 1800 amerikanske soldatene som mistet livet under slaget ved Belleau Wood i 1918 som «duster».

(TV 2/NTB)

Relatert