Straffedrama på Island – to straffer på under ett minutt

Det hadde skjedd svært lite i Reykjavík i 88 minutter. Så ble det ellevilt straffedrama.

Island - England 0-1 (0-0)

Se sammendrag fra kampen i vinduet øverst!

Det islandske landslaget sjokkerte verden da de sendte fotballstormakten England ut av EM i 2016. Kanskje ville det gjøre lysten til revansje stor da de to lagene møttes i Nations Lague lørdag, men det var noe tamt over Gareth Southgates menn.

Men straffescoring av Raheem Sterling, og straffebom av Birkir Bjarnason minuttet etter sikret seier til England.

– Det var tøft, men vi kom oss igjennom det. Vi fikk en straffe, men vi skulle ikke ha laget en straffe. Vi var heldige til slutt, sier Sterling til Sky Sports.

– Vi har en lys fremtid foran oss, og vi må fortsette å vokse som et lag, legger han til.

Harry Kane satte ballen i nettet etter syv minutter, men scoringen ble annullert for offside. Deretter var det alt annet enn fyrverkeri på Island de første 45 minuttene. Vertene sto godt i forsvar, og England stanget og stanget. Lagene gikk til pause på 0-0 etter en innholdsfattig omgang.

– En god seier å starte sesongen med. En tøff kamp og vi har mye å forbedre, skriver Kane på Twitter etter kampen.

Walker utvist

Kyle Walker hadde pådratt seg et gult kort i førsteomgang og fikk sitt andre gule etter pausen etter en takling. Da ble det marsjordre, og England måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med ti mann.

– Å bli utvist på landslaget er aldri noe kjekt, spesielt ikke etter å ha vært ute av laget så lenge. Jeg må ta all skylden. Jeg er en erfaren proff og skal vite hvordan man håndterer en kamp, sier Walker til Sky Sports.

– Forhåpentligvis kommer jeg tilbake. Jeg må snakke med sjefen og høre hva han vil gjøre. Jeg blir gjerne igjen for å være rundt laget. Jeg har savnet det, understreker han.

England hadde hatt initiativet i kampen frem til utvisningen, og fortsatte i samme spor også etterpå - selv om sjansene lot vente på seg. Men det gjorde det ikke enklere å bryte ned Islands kompakte forsvar med en mann mindre på banen.

To straffer på under ett minutt

Så fikk England en gylden mulighet like før slutt. Sverrir Ingason blokkerte et skudd fra Raheem Sterling med armen og fikk sitt andre gule kort for kvelden. England fikk straffe som Sterling satte iskaldt i mål.

Men så ble det full dramatikk i Reykjavík.

For under ett minutt etter at Sterling ga England ledelsen fikk Island straffe etter at Joe Gomez var for hard i en duell.

Men Birkir Bjarnason var ikke like kald som Sterling og blåste ballen utenfor.

Dermed kunne England puste lettet ut.

Foden-debut

Phil Foden spilte sin første kamp for England denne kvelden. I et intervju med Sky Sports etter kampen sier 20-åringen at han håper å bli værende på Southgates lag.

– Det føles fantastisk og en drøm som har gått i oppfyllelse. Dette var et stort øyeblikk for meg og for familien min. Jeg ønsker å spille for landet mitt. Forhåpentligvis får jeg beholde drakten, sier Foden.

– Det var en veldig vanskelig kamp. Vi forsvarte oss godt og viste god karakter. Det var frustrerende til tider, men vi rodde seieren i land til slutt, sier Manchester City-spilleren om kampen.

Relatert