BRANT: To personer ble sendt til sykehuset etter å ha pustet inn en god del røyk. Nødetatene fikk dramatiske meldinger fra beboerne.
BRANT: To personer ble sendt til sykehuset etter å ha pustet inn en god del røyk. Nødetatene fikk dramatiske meldinger fra beboerne. Foto: Asker og Bærum brann og redning IKS

Brann i rekkehus – to sendt til sykehus

Det brant i to rekkehus i Asker tidlig fredag morgen. Alle beboere ble evakuert, men to personer ble sendt til sykehus.

Politiet fikk melding om brannen i Skansen klokken 04.37. Da brant det i toppetasjen av rekkehusene.

– Den som tok kontakt hørte folk som ropte og skrek om hjelp. Det ble fort klart av det var personer som ikke klarte å komme seg ut av bygget, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til TV 2.

Nå har derimot brannvesenet fått kontroll på samtlige av beboerne, og alle er i trygghet.

– Det er ingen som er skadd av selve brannen og alle beboerne er gjort rede for. Det er nok en del som har fått røykskade, ettersom det er flere som har sot i fjeset, sier Pedersen.

Klokken 05.39 opplyser politiet at to personer er kjørt til sykehus med røykskader.

– To personer måtte hentes ut med stigebil av brannvesenet, ettersom de ikke hadde noen annen måte å komme seg ut på. Vi har i alt evakuert tre personer fra de to rekkehusene, opplyser operasjonslederen.

Det var en kvinne i 40-årene og en gutt i tenårene.

De som ble evakuert hadde ifølge Pedersen mye sot i ansiktet da de ble hentet ut, og pustet inn en god del røyk.

Det er ikke mye flammer, men brannvesenet forteller om svært høy varme fra brannen og frykter derfor spredningsfare til de øvrige rekkehusene i bebyggelsen.

– Vi evakuerer alle beboere i området, sier Pedersen.