ANERKJENT: Jessica Krug er ansatt som professor ved George Washington University i Washington, D.C.
ANERKJENT: Jessica Krug er ansatt som professor ved George Washington University i Washington, D.C. Foto: Saul Loeb/AFP

Amerikansk professor løy om å være svart

En amerikansk professor som underviser i afroamerikansk historie, innrømmer å ha løyet om sin egen etnisitet.

Jessica Krug, professor ved det anerkjente George Washington University i den amerikanske hovedstaden, innrømmer at hun faktisk er en hvit kvinne med jødisk opphav fra Kansas City.

– Jeg har basert livet mitt på en grusom anti-svart løgn, og jeg har løyet med hvert eneste åndedrag, skriver professoren på bloggportalen Medium.

– Kroneksempel

I innlegget sier professoren at hun inntok en identitet «hun ikke hadde rett til å innta». Ifølge Krug selv er oppførselen hennes «et kroneksempel på vold, tyveri og appropriasjon, på de uendelige måtene ikke-svarte mennesker fortsetter å bruke og misbruke svart identitet og kultur».

Professoren skal ha dratt løgnen svært langt, og også utgitt seg for å være svart i personlige forhold, skriver BBC. Hun sier løgnen skyldes psykiske lidelser og traumatiske opplevelser hun har hatt som barn, men understreker at dette ikke unnskylder oppførselen.

– Tilsto ikke av fri vilje

Krug forklarer ikke hvorfor hun velger å tilstå nå, men flere mener det er fordi hun har blitt avslørt.

– Jess Krug... er noen jeg så på som en venn, helt til hun i morges ringte meg og tilsto alt sammen. Hun gjorde det ikke av fri vilje, sier forfatter Hari Ziyad.

George Washington University sier de er kjent med innlegget til Krug, men har foreløpig ingen kommentar til hendelsen.

Dette er ikke første gang en hvit kvinne utgir seg for å være svart i USA. Rachel Dolezal ble verdenskjent i 2015, da hennes foreldre avslørte at borgerrettighetsforkjemperen egentlig var hvit. Dolezal har siden omtalt seg selv som «verdens første trans-svarte kvinne».

Relatert