REDDET: En Filippinsk mann blir reddet av den Japanske kystvakta onsdag.
REDDET: En Filippinsk mann blir reddet av den Japanske kystvakta onsdag. Foto: The 10th Regional Japan Coast Guard Headquarters

Gikk ned med 42 mann og 6000 kyr

Letemannskaper leter etter et lasteskip med 42 personer og tusenvis av kyr om bord utenfor Japan. Ifølge en overlevende har fartøyet sunket.

Skipet sendte ut nødsignal onsdag mens det seilte i hardt vær sør for Japan.

Én av de 43 personene som var om bord skipet, er blitt hentet opp av vannet av den japanske kystvakta. Mannen, en 45 år gammel filippinsk statsborger, ble sett mens han lå flytende i vannet med en redningsvest og livbåt. Han er oppegående, ifølge kystvakta.

Ifølge mannen stanset en av skipets motorer. En bølge slo senere fartøyet rundt, som gjorde at det sank, opplyser han. 45-åringen sier han ikke så noen flere fra mannskapet mens han ventet på hjelp.

Gulf Livetock 1 i havn i Australia i 2019.
Gulf Livetock 1 i havn i Australia i 2019. Foto: Brian W Scott Via Marinetraffic.

Det nesten 12.000 tonn tunge skipet fraktet 5.800 kyr vest for øya Amami Oshima, sørvest for Japan. Det er ikke klart hvorfor skipet sendte ut nødsignal, men det var hardt vær i området på grunn av tyfonen Maysak.

Foruten den filippinske mannen som er blitt reddet opp, var det 38 andre filippinere, to newzealendere og to australiere på skipet.

Skipet, som flagger til Panama, forlot New Zealand 14. august og skulle etter planen ankomme Kina neste fredag, skriver japanske Kyodo News.

(©NTB)