Potetsalat med eple, grønnsaker og spekemat

Det bugner av norske grønnsaker i Wenches nydelige salat. Her brukes også norske jordbær og norsk ost. Husk - fantasien er den beste oppskriften.

Wenche lager dagens rett fra Skarstad Gartneri & Gårdsmarked utenfor Kongsvinger. Ta en titt i kjøleskapet og bruk det du har av grønnsaker. Rotgrønnsaker kan eventuelt kokes knapt møre.

Dette trenger du:

  • 8-10 stk kokte lune poteter
  • 8-10 sukkererter, kokt knapt møre
  • 1 liten rødløk, valgfritt
  • 1 -2 norske epler
  • 3-4 reddiker
  • 2 vårløk, finsnittet eller ca. 1 dl finsnittet gressløk
  • 4-6 små tomater eller 2-3 klasetomater
  • Eventuelt 4-6 jordbær i skiver
  • Hvit ost i terninger, type fetaost
  • Eventuelt spekemat eller varmrøkt/gravet fisk

Dressing:

  • 1 ss grov sennep eller 1 ss Fungi soppsoya
  • 2 ts flytende honning
  • Ca. 1 dl rapsolje
  • Eventuelt noen dråper sitron
  • Salt og grovmalt pepper

Slik gjør du:

Rens og finhakk løken og legg den i iskaldt vann i 5-10 minutter, da blir sprø og rundere på smak. Del de kokte potetene og rå eplene i biter. Sukkererter deles i to. Finsnitt vårløk/gressløk. Del reddiker i båter. Anrett på et serveringsfat, legg over skiver av spekemat eller varmrøkt, eventuelt gravet fisk.

Visp sammen sennep eller soppsoya og spe med olje i en tynn stråle, mens du visper til en glatt dressing . Tilsett flytende lun honning og sitronsaft. Smak med salt og pepper.

Vend sammen alle ingrediensene til salaten og fordel over dressingen .

Relatert