I dag konfirmeres han – dette er gjestene som fikk komme

Lørdag konfirmeres prins Sverre Magnus i Asker kirke. Her kan du følge konfirmasjonen direkte.

Prins Sverre Magnus (14) skal «tre inn i de voksnes rekker» når han lørdag konfirmeres i Asker kirke. Gudstjenesten begynte klokken 16 og sendes direkte.

Du kan følge konfirmasjonen direkte på Nyhetskanalen og TV2.no.

På grunn av smittevern er det et tak på 200 personer i Asker kirke, og prinsen har 16 gjester til stede i kirken.

Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra på Skaugum under prinsessens konfirmasjon 31. august 2019.
Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra på Skaugum under prinsessens konfirmasjon 31. august 2019. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Gjestene

Etter konfirmasjonen skal kongefamilien markere den store dagen med en privat middag på Skaugum. På grunn av korona blir det kun en mindre feiring med maks 20 gjester.

Slottet opplyser at følgende gjester skal være til stede under konfirmasjonen:

Kronprinsen og kronprinsessen

Prinsesse Ingrid Alexandra

Marius Borg Høiby og Juliane Snekkestad

Marius Borg Høibys kjæreste Juliane Snekkestad var til stede også på prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon.
Marius Borg Høibys kjæreste Juliane Snekkestad var til stede også på prinsesse Ingrid Alexandras konfirmasjon. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Kongen og dronningen

Marit Tjessem

Prinsesse Märtha Louise

Per Høiby

Kristin Høiby

Leah Isadora Behn

Julia Høiby

Espen Høiby

Bjørn Stensland

Marianne Gjellestad

Prins Sverre Magnus' første skoledag på Jansløkka skole 18. august 2011.
Prins Sverre Magnus' første skoledag på Jansløkka skole 18. august 2011. Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Liker sykkel og vannsport

Prins Sverre Magnus ble født 3. desember 2005 på Rikshospitalet i Oslo og er den tredje i arverekken til tronen her i kongeriket, etter sin far og sin søster.

Siden 2014 har han gått på Montessoriskolen i Oslo, mens han tidligere har gått i barnehage i Asker og i på Jansløkka skole.

Prinsen er glad i å stå på ski, i første rekke alpint. I tillegg liker han sykkel, spesielt BMX og cross, opplyser slottet i prinsens biografi.

I 2017 brakk Sverre Magnus faktisk ankelen i en sykkelulykke og måtte gå med gips og krykker i en stund etterpå. Prinsen er også glad i vannsport, og kanskje spesielt surfing – en interesse han deler både med faren og resten av kronprinsfamilien.

Gaver

Prinsesse Ingrid Alexandra ble konfirmert i august i fjor. Tronarvingen fikk en bunad fra Øst-Telemark i gave fra kongeparet. Av regjeringen fikk hun et naturreservat oppkalt etter seg – Prinsesseåsen naturreservat på Bygdøy, og av Stortinget fikk hun turutstyr.

For øvrig fikk prinsessen skred- og toppturkurs av politiet, surfekurs av fylkesmennene, turkopp av Sametinget og naturopplevelser av Oslo kommune. Hun fikk også Norges lover, tre bøker med LOs historie, flere bibelutgaver og et par smykker.

I fjor kunngjorde regjeringen sin gave i forkant av konfirmasjonen, men denne gangen holder de kortene tettere til brystet:

– Regjeringen har kjøpt en konfirmasjonsgave til prinsen, men det er naturlig at prinsen selv er den første som får vite hva det er. Etter at han har fått den, vil vi offentliggjøre hva gaven er, har kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse ved Statsministerens kontor uttalt til NTB.