barnas pressekonferanse om korona:

– Blir halloween avlyst i år?

Spørsmålene haglet da tre ministere stilte på en egen pressekonferanse for barn torsdag morgen.

Torsdag klokken 09 ble det avholdt ny pressekonferanse for barn om korona-situasjonen.

Statsminister Erna Solberg, barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby stilte for å svare på spørsmål innsendt av barn.

– Er det mulig å få antibac til å lukte bedre?

– Nå har det vært viktig å lage så mye antibac som mulig, og lukt har ikke vært det viktigste, men det finnes noen som lukter litt bedre enn de som bare lukter sprit, sier statsminister Erna Solberg.

– Halloween

Et annet barn hadde sendt inn spørsmål om hvorvidt halloween vil bli avlyst i år, og om vi må forvente at 17. mai blir veldig annerledes også neste år.

– Nå er det ikke så lenge til oktober, så vi må nok forvente at vi har smitteverntiltak og må ha en litt annerledes halloween enn tidligere år. Også fikk vi jo til en 17. mai-feiring i år også, selv om den ble annerledes, og det er vanskelig å si hvordan det vil bli neste år, sier Solberg.

– Når kan vi reise til utlandet igjen?

– Det kan jeg faktisk ikke si noe om. Det er mye smitte rundt om i verden, og det er viktig at ikke folk reiser ut og tar med seg sykdommen tilbake, sier Solberg, og legger til at hun håper en vaksine snart vil være klar.

Vil barn få vaksine først?

Et annet spørsmål, var når en vaksine vil være klar, og hvorvidt barn da får dette først.

– Vi vet ikke når dette er klart, men forhåpentligvis neste år. Sannsynligvis er det de som jobber i helsevesenet og som er i risikosonen som vil få vaksinen først. Barn blir ikke så syke av koronavirus, noe som gjør at de nok ikke vil få vaksinen med en gang, sier Ropstad.

Relatert