RØK UT: Franske Kristina Mladenovic kollapset fullstendig.
RØK UT: Franske Kristina Mladenovic kollapset fullstendig. Foto: Seth Wenig

Tordner etter historisk kollaps: – De behandler oss avskyelig

Kristina Mladenovic (27) hadde alt i egne hender, men ble slått ut av US Open etter fullstendig kollaps. Nå raser hun mot US Open.

Den franske tennisspilleren Kristina Mladenovic så ut til å komme seg greit videre i andre runde av US Open, men så gikk det fullstendig skeis for den 30. seedede 27-åringen.

Etter å ha ledet 6-1, 5-1 mot 20 år gamle Varvava Gracheva fra Russland fikk kampen en dramatisk vending. Russeren klarte på mirakuløst vis å snu kampen etter tibreak-seier i det andre settet, der hun først lå under 5-1, før hun fikk en knusende 6-0-seier i det tredje settet. 20-åringen vant kampen 2-1 i sett.

I tillegg til å ha snudd kampen klarte russeren å redde fire matchballer for å holde egen serve. Dermed var Mladenovics US Open-exit et faktum.

– På stillingen 5-2 kollapset jeg bare. Jeg har ikke mer å si. Jeg er fullstendig knust. Det er helt avskyelig hvordan de behandler oss, men jeg vil ikke at det skal være en unnskyldning for mitt nederlag, sa Mladanovic etter nederlaget ifølge The Guardian.

– Vi lever i et mareritt

Mladenovic er en av flere tennisspillere som har blitt satt i isolasjon. Dette er etter at hun har vært i kontakt med tennislandsmann Benoît Paire – som tidligere denne uken fikk påvist koronasmitte og måtte trekke seg fra turneringen.

Dette har gjort at Mladenovic har vært i isolasjon når hun ikke har spilt kamp.

– Vi lever i et mareritt her. Jeg har bare ett ønske, og det er å gjenvinne min frihet, sa 27-åringen.

USAs tennisforening sine protokoller har gjort at spillere som har vært i kontakt med Paire testes hver dag i stedet for en gang i løpet av fire dager. Spillerne er i tillegg begrenset til sine hotellrom.

Mladenovic sa til tross for 30 negative tester at hun fortsatt ble behandlet som en fange og en kriminell.

– Forholdene mine er fryktelige, og hvis jeg hadde visst at å spille det å spille tennis i 40 minutter mot en som har testet positivt, men til slutt negativt, ville ha resultert i disse konsekvensene, ville jeg aldri ha satt foten i denne turneringen, slo Mladenovic fast.

Også den høyest rangerte kvinnen, Karolina Pliskova, er ute etter å tapt 2-0 i sett for franske Caroline Garcia.

Relatert