Enkel Molde-seier: – De er nok lettet og glade

Larvik ble grei skuring for et medaljejagende Molde i serieåpningen.

Molde-Larvik 30-23

– Deilig! Og veldig viktig, sier en smilende Anniken Obaidli etter seieren.

– Jeg merket at det var litt høye skuldre i starten der, men etter hvert følte jeg at vi slapp oss mer løs og hadde det mer artig, fortsetter Moldes playmaker.

Kampen var Tor Odvar Moens første som Molde-trener. Og det mot eksklubben Larvik, hvor han er æresmedlem.

– Jeg håper at det er der ennå. Jeg tror folk i Larvik er rause, sier han med et glimt i øyet.

– Vi gjør veldig mye bra i perioder. Så er det bare til å få alt til å henge sammen litt bedre. Vi er ganske vanskelige å stå imot når vi er på vårt beste, og så skal vi være det i enda lengre perioder. Og det må vi bli, understreker Moen.

Larvik, som måtte spille i førstedivisjon forrige sesong på grunn av økonomisk rot, er tippet i bunnen av tabellen av ekspertene. Molde er på sin side tippet på medaljeplass.

I serieåpningen kom det til syne hvorfor. Larvik åpnet lovende, men da Hege Løken sendte Molde i 5-4-ledelse etter ti minutter, klarte de aldri å kjempe seg inn igjen i kampen. Molde gikk til pause med en firemålsledelse.

I andre omgang rykket Molde ytterligere i fra etter to raske utvisninger for Larvik. Til slutt vant de med sju mål.

– Molde så nervøse ut til å begynne med, og jeg er ganske sikker på at de var nervøse også inn i matchen. Men de spilte seg mer inn i det, og er nok lettet og glade etter å ha fått der første poengene, oppsummerer TV 2s håndballekspert Bent Svele.

Playmaker Anniken Obaidli og Hege Løken scoret flest for hjemmelaget med fem fulltreffere hver. Larviks Elinore Johansson scoret flest i kampen med sju mål.

Øvrige resultater onsdag kveld:

Rælingen-Sola 26-32
Flint-Vipers 21-36
Storhamar-Fredrikstad 26-24
Tertnes-Oppsal 35-21