TENÅRINGSDRAMA: Ungdomsserien «Eva og Adam» ble svært populær på 90-tallet. Nå lager serieskaperne en ny film, som kommer i 2021.
TENÅRINGSDRAMA: Ungdomsserien «Eva og Adam» ble svært populær på 90-tallet. Nå lager serieskaperne en ny film, som kommer i 2021.

Nå vender Eva & Adam tilbake

21 år etter gjennombruddet, vender suksesserien fra 90-tallet tilbake.

I januar 1999 kom første episode om romansen mellom de to svenske tenåringene, «Eva Strömdahl» og «Adam Kieslowski».

Den svenske serien «Eva & Adam» ble raskt en suksess også på norske TV-skjermer, og kunne nesten minne litt om en slags forgjenger for NRK-serien SKAM, med tema som kjærlighet, vennskap og mobbing.

Etter to sesonger og én film om de to, ble det stopp. Våren 2021 vender suksesserien derimot tilbake i ny drakt, i filmen «Eva og Adam – Å være eller ikke være sammen». Det melder den svenske avisen Expressen.

Denne gang har 13-åringene Sonja Holm og Olle Cardell kapret hovedrollene.

Høye forventinger

Forfatterne, Måns Gahrton og Johan Unenge, har også denne gang skrevet manuset til filmen som skal regisseres av Caroline Cowan.

I en pressemelding uttrykker Gahrton høye forventninger til filmen.

«Vi vil lage 2000-tallets hittil mest hjerteskjærende og treffsikre romantiske komedie for unge på terskelen til puberteten. Vi ønsker å gjøre det med en appell som skaper anerkjennelse langt utenfor målgruppen, så det blir en veldig bred familiefilm der det er noe for alle å elske.»

Slik gikk det med skuespillerne

Carl-Robert Holmer Kårell (34), som spilte «Adam», og Ellen Fjæstad (34), som «Eva» ble svært populære etter at den første sesongen kom i 1999. I dag er de begge 34 år, men har fremdeles en trofast fanskare i både Norge og Sverige.

Til tross for en pangstart på karrieren som skuespillere, jobber likevel ingen av dem som dette i dag.

Fjæstad har riktignok i tiden etter «Eva og Adam» spilt i en rekke filmer og dubbet den svenske stemmen i Barbie-filmene fra 2012-2019. I dag jobber hun som PR- og presseansvarlig for Warner Music Sweden.

SKIFTET YRKE: Ellen Fjæstad jobber i dag som PR- og Presseansvarlig i Warner Music Sweden.
SKIFTET YRKE: Ellen Fjæstad jobber i dag som PR- og Presseansvarlig i Warner Music Sweden.

Observante fans kunne også avsløre de lyse krøllene hennes, der hun dukket opp i en musikkvideo for artistene Eric Saade (29) og Anis don Demina (26) til sangen «Postcard» i fjor høst.

Kårell derimot, trakk seg helt vekk fra rampelyset etter braksuksessen.

I vår ble 34-åringen ferdig utdannet naprapat, fra Naprapathögskolan i Stockholm, ifølge Se og hør.